Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Плодовый сад (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=78)
-   -   Абрикос. Проблемы выращивания. Влияние погоды на урожай. (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=24669)

Анатолий 25.04.2018 23:06

Re: Абрикос (агротехника и сорта)

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1130158)
А чому моя абрикоса не відчула жодного негативу від тих морозів?

Прогноз на суботу по вашому району не втішний, зверніть увагу.

язичник 25.04.2018 23:13

Цитата:

Сообщение от Анатолий (Сообщение 1130166)
Прогноз на суботу по вашому району не втішний, зверніть увагу.

Прогноз чудовий:good:. З досвіду минулих років завязь моєї абрикоси без пошкоджень витримує кілька градусів приморозків на ґрунті

Kalina 25.04.2018 23:14

Цитата:

В Бучі трохи мікроклімат відрізняється. Не даром курортна зона.

язичник 25.04.2018 23:23

Цитата:

Сообщение от Kalina (Сообщение 1130172)
В Бучі трохи мікроклімат відрізняється. Не даром курортна зона.

Буча вже майже вся забудована, а залишки лісу дорізають:cry:. А статус курортної зони зник після того, як наші ліси першої категорії визнали чагарниками:pardon:. Тому наш мікроклімат фактично не відрізняється від мікроклімату сусідніх сіл і селищ

Евген 73 26.04.2018 01:09

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1130152)
В марте морозы были больше 20 грд. А Вы не заметили? Это после тепла в январе, когда почки в большинства растений начали выдвигаться. А так как абрикосы зацветают первыми в саду, период покоя у них самый короткий, то проснулись они как раз в морозный март.

Понятно теперь!Не знал и не думал,что абрикосы проснулись до мартовских морозов.-20 град не припоминаю,но,наверное тех,что были в таком случае,оказалось достаточно.

Нина 26.04.2018 23:15

Цитата:

Значить, вона знаходиться в більш захищеному місці, ніж, наприклад, в мене. В моєї сусідки за хатою абрикос теж цвів, як і в минулі роки, а в мене на дереві квіточки можна порахувати на пальцях.

Gusenitsa 26.04.2018 23:50

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1130453)
Значить, вона знаходиться в більш захищеному місці, ніж, наприклад, в мене. В моєї сусідки за хатою абрикос теж цвів, як і в минулі роки, а в мене на дереві квіточки можна порахувати на пальцях.

І ще сорти абрикосу відрізняються різною зимостійкістью генеративних бруньок.

Anneko 27.04.2018 08:48

У меня двухлетки Манитоба, Особлывий Денисюка и Велкопавловский - ни одного цветочка, а так хотелось сигналку.
Два взрослых дерева - до десятка цветочков.
У соседа через забор - прилично цветет.
Но мои с утра в тени, солнце к ним попадает только часам к одиннадцати.

Игорь-яцек 27.04.2018 10:19

Переписывался с Андрущаком, в блоге на сайте Шони, у него О. Денис., тоже не цветёт, так- то.

Света Ш 27.04.2018 10:47

В мене теж одна абрикоса вже в листях, а цвітіння так і не було. Йому вже років під 5, в прошлому році було декілька плодів, пізніше чим наш ранній. В перший рік він був трохи примерз, списувала на те, що саджанець десь з Криму. Але толку так і немає.
Наш старий абрикос, ще свекор садив, нормально відцвів і починає розпускати листя. В сусідів теж нормально відцвіли.

Инженерр 27.04.2018 12:49

Цитата:

Сообщение от Света Ш (Сообщение 1130531)
Наш старий абрикос, ще свекор садив, нормально відцвів і починає розпускати листя

Раньше это называлось "районированные сорта"

льоха 27.04.2018 14:29

Цитата:

Сообщение от Света Ш (Сообщение 1130531)
В мене теж одна абрикоса вже в листях, а цвітіння так і не було. Йому вже років під 5, в прошлому році було декілька плодів, пізніше чим наш ранній.

Абрикоси в мене і на сусідських дачах цвіли добре.А от на сортовому персику квітки дали тільки 20 відсотків закладених бруньок.

Садовница 27.04.2018 15:09

Мы еще севернее Киева,держу пальцы схрещенними. Уже 3 год без абрикос,в этом году зацвели деревья(Сорт не скажу),прохладно было,почти без солнца. Когда были тут обсуждения,что проводили руками по веткам и обсыпались завязи,я даже и не рыпалась так сказать-думала у нас еще хуже. Через несколько дней мимо шла,заглянула,а там маленькие абрикосики!!!! Если еще что-нибудь в мае или позже не случится,должны быть с абрикосами.

Света Ш 27.04.2018 16:48

Цитата:

Сообщение от Инженерр (Сообщение 1130560)
Раньше это называлось "районированные сорта"

Может и так. Не знаю, где он брался и как его зовут, но в округе самый ранний. Приходится с дятлами/шпаками делить. Раньше такого не было, а сейчас приходится накрывать, а то косточку выклевывают. В подмерзании не замечали. Процвел удачно, дождей не было.

Gusenitsa 27.04.2018 16:51

Цитата:

Сообщение от Садовница (Сообщение 1130604)
Мы еще севернее Киева....

Это тот случай, когда "севернее" оказалось выгоднее! :wink:
У Вас не было настолько тёплых весенних температурных качелей! И абрикос преждевременно не просыпался! :friends:

Витуся 27.04.2018 17:06

Цитата:

Сообщение от Света Ш (Сообщение 1130626)
Может и так. Не знаю, где он брался и как его зовут, но в округе самый ранний. Приходится с дятлами/шпаками делить. Раньше такого не было, а сейчас приходится накрывать, а то косточку выклевывают. В подмерзании не замечали. Процвел удачно, дождей не было.

Свет, абрикосы какого цвета? Крупные? Не крупные? Сладкие, кисловатые? Косточка сама раскалывается?

---------- Post added at 16:06 ---------- Previous post was at 16:04 ----------

Купила абрикос Харгранд. Канада. У кого-то есть? Взяла в магазине Деметра, питомник в Счастливом

Света Ш 27.04.2018 17:39

Цитата:

Сообщение от Витуся (Сообщение 1130632)
Свет, абрикосы какого цвета? Крупные? Не крупные? Сладкие, кисловатые? Косточка сама раскалывается?

Плоды желтые, красноты как на других нет вроде. :wink: Они вкусные, сладкие, сочные, но на варенье не годятся, много жидкости. Крупные, но могут быть мельче, если их до и трошки:D. Стараюсь трусить лишнюю завязь, вместе с хрущами.:D

Sveta 27.04.2018 18:02

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1130453)
..а в мене на дереві квіточки можна порахувати на пальцях.

Така ситуація і у нас:cry:. І у місті, і в селі-поодинокі квітки на деревах. 8 березня-+16, сонячно, люди познімали куртки, 17 березня-вже на полі копали саджанці трактором, тепло та сухо, 18 березня- сніг та мороз -20. Підмерзли квіткові бруньки навіть на декоративній яблуні, якій притаманна висока морозостійкість.

Витуся 27.04.2018 18:23

Цитата:

Сообщение от Света Ш (Сообщение 1130646)
Плоды желтые, красноты как на других нет вроде. :wink: Они вкусные, сладкие, сочные, но на варенье не годятся, много жидкости. Крупные, но могут быть мельче, если их до и трошки:D. Стараюсь трусить лишнюю завязь, вместе с хрущами.:D

Посмотри сорт Мелитопольский ранний. У нас плоды были скорее среднего размера и меньше. Сладкий, спел около 20 июня. Желтый. У спелых плодов часто трескалась косточка. Косточка сладкая
Живучий. Много чего выдержал. Но минус 37 не пережил
Варенье не варили. А сушка была очень вкусная. Без кислоты

Людмила64 27.04.2018 22:12

Игорь-яцек,а Эрли блуш у вас есть,если есть как он перезимовал?

Игорь-яцек 27.04.2018 22:39

Цитата:

Сообщение от Людмила64 (Сообщение 1130711)
Игорь-яцек,а Эрли блуш у вас есть,если есть как он перезимовал?

Даже местная жердель не цветет.
Харкот,Харостар,Харгранд,Харогем,Харлайн,Монастырс кий,О.Денисюка,Наслаждение,Бергаруж,Черный принц,Выносливый,К.Амур,Дима,Сирена,Фелпс,Лескора, Цегледи Ориас,Сегеди мамут,К.Дуки,М.Юбилейный,Цунами,Сатисфекшен,Киото, Голдрич,Шалах,Перла,Петропавловский,Ле 32-76. Эрли блуш нет.

vkl 28.04.2018 00:20

Цитата:

Сообщение от Sveta (Сообщение 1130649)
Така ситуація і у нас:cry:. І у місті, і в селі-поодинокі квітки на деревах. 8 березня-+16, сонячно, люди познімали куртки, 17 березня-вже на полі копали саджанці трактором, тепло та сухо, 18 березня- сніг та мороз -20. Підмерзли квіткові бруньки навіть на декоративній яблуні, якій притаманна висока морозостійкість.

В цьому році той випадок коли більше пощастило районам з суворішим кліматом. На харківщині не було таких теплих днів, щоб спровокувати передчасне пробудження абрикосів, тому цвіли досить рясно. Непокоять тільки наслідки холодної ночі 24 квітня- було до -1"С. Але будемо сподіватися на краще.

Фома 28.04.2018 08:58

Цитата:

Сообщение от Игорь-яцек (Сообщение 1130719)
Даже местная жердель не цветет.
Харкот,Харостар,Харгранд,Харогем,Харлайн,Монастырс кий,О.Денисюка,Наслаждение,Бергаруж,Черный принц,Выносливый,К.Амур,Дима,Сирена,Фелпс,Лескора, Цегледи Ориас,Сегеди мамут,К.Дуки,М.Юбилейный,Цунами,Сатисфекшен,Киото, Голдрич,Шалах,Перла,Петропавловский,Ле 32-76. Эрли блуш нет.

В мене ділянка в одному районі (Макаровський) з Вашою з 8 сортів абрикоса зацвів лиш більш менш один Поліський крупноплідний, всі інші по кілька квіточок, а тепер саме цікаве: я був в розсаднику Саші Шоні, що знаходиться в с. Хотів в КиївСвят. р-ні так в нього цвітуть повноцінно всі абрикоси та персики, на моє запитання в чому секрет-відповідь правильний догляд, коли я йому сказав що йому просто пощастило:D, він відповів що щастить тим хто щось робить і відправив мене в свій сад в с.Калинівка що по Одеській трасі, як що по прямій то від мої ділянки це кілометрів 20, я поїхав, блого він як раз туди їхав , і диво :oops:там внього тежвсе в цвіту:good:

Ветка 28.04.2018 12:25

Як шкода, що у вас така ситуація з деревами:cry:...боюсь сглазити, бо можливі ще й досить великі заморозки, і зав"язь може померзнути:mad:, але на данний час в нас зовсім протилежна картина-дерева, ну просто всі, квітнуть, як сумашедші....я такої кількості цвіту вже пару років не бачила, особливо на яблунях:Yahoo!:....абрикоси, вже звісно оцвіли і , думаю, не погано зав"язались, сливи теж гарно цвіли і доцвітають, про черешні-годі й говорити-красуні....груші-просто якісь нареченні стоять....яблуні-ранні вже квітнуть, пізні-ось-ось...персики теж гарно процвіли....Господі, дай погодку, щоб все було нормально і надалі, а нам сили і працездатності, щоб вберегти врожай від хвороб і шкідників :wink:....
На молоденьком абрикосе от Светы, посаженом осенью 2016, было 3 цветочка, два из них завязалосьhttp://i.piccy.info/i9/b7bdabea44a44...113405_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-04-28-09...80x240-r/i.gif
, а вот на другом- раннем, цвел всего один, но я его не нахожу, отвалился наверное, так хотелось сигналочку попробовать. Нужно срочно обработать персики и абрикосы, вычитала советы Инженерра -медян экстра+скор, можно узнать в каких пропорциях?, нужно что то добавлять от вредителей? Можно добавлять какой либо стимулятор роста или удобрения, н-р плантафол, трейфос?

Pixie 28.04.2018 13:13

Цитата:

Сообщение от Фома (Сообщение 1130786)
відповідь правильний догляд

так а з чого складається цей правильний догляд він сказав? Обрізка? Як? Обробка? Чим? Що з цього може протистояти морозам -15-20 у кінці березня або заморозку в середині травня?
Я б хотіла це знати :oops:

Игорь-яцек 28.04.2018 15:07

Цитата:

В мене ділянка в одному районі (Макаровський) з Вашою з 8 сортів абрикоса зацвів лиш більш менш один Поліський крупноплідний, всі інші по кілька квіточок, а тепер саме цікаве: я був в розсаднику Саші Шоні, що знаходиться в с. Хотів в КиївСвят. р-ні так в нього цвітуть повноцінно всі абрикоси та персики, на моє запитання в чому секрет-відповідь правильний догляд, коли я йому сказав що йому просто пощастило:D, він відповів що щастить тим хто щось робить і відправив мене в свій сад в с.Калинівка що по Одеській трасі, як що по прямій то від мої ділянки це кілометрів 20, я поїхав, блого він як раз туди їхав , і диво :oops:там внього тежвсе в цвіту:good:

З повагою до Олександра Федоровіча, він має досвід і знання, але в него нема сада в с. Соснівка Макарівського р-а. Це село і слідуючі села Ярошівка, Томашівка знаходиться нижче за Бишів який перед Соснівкою, так от, в Бишиві абрикос цвів, а в нас ні, повторююсь не тільки в мене а у всему селі. Вишні, черешні, яблука та груші цвітуть дуже файно, тільки успівай Аленку гоняти, а абрикос, персік ні. Є в селі Чернобильскій поселок, отселенцям під лісом на горі 40 хат поставили, в них ніче не померзло навіть в прошлому травні , але вони вище стоять метрів на сто за нас, мікроклімат там такій, вітру нема, ліс закриває , і на висоті, там літом як в Ташкенті, кавуни непоганий розмір набирають. І ще хочу сказати , дві неділі назад в мене в саду був приятель А. Андрущака Василь, прищеплював дерева, казав такого Ледового побоїща ще не бачив , ніде було щепити, зрізи на деревені коричневі. Такі справи.

Fleur 28.04.2018 15:26

Цитата:

він відповів що щастить тим хто щось робить і відправив мене в свій сад в с.Калинівка що по Одеській трасі, як що по прямій то від мої ділянки це кілометрів 20, я поїхав, блого він як раз туди їхав , і диво :oops:там внього тежвсе в цвіту:good:

Глупости, просто разный микроклимат на участках, да и мороз полосой может идти. Моя сестра в Калиновке живет у нее магнолии во всю цветут, а на моих по три цветочка и абрикосы и персики в пролете, а сливы и яблони в цветах.Тоже Макаровский район с. Лишня.

Sveta 28.04.2018 15:53

В Чернівцях при цьогорічних температурних гойдалках вимерз не лише цвіт, а й 3-х -річні абрикоси, які вирощувались на високому агротехнічному фоні та мали задовільний загальний стан.
Пи.Си.2016р. Між нашими двома господарствами 60км, 28 квітня в одному із них вимерзла вся зав'язь (абсолютно вся!!! в розрізі по всіх культурах та сортах), в іншому критичного пониження температур не було, все чудово плодоносило. Догляд однаковий.

Игорь-яцек 28.04.2018 16:07

Я переписывался с молодым садоводом Андреем Павлюком з Хмельницкой обл., тот что в ютубе выкладывает видео про сад, вот буквально на днях, у него персик в порядке, а абрикоса практично нет, тока Сирена от Андрущака цветёт нормально. Так что все под одну гребенку нельзя гребти, высокий агрофон от стихии не застрахован.

Фома 28.04.2018 17:16

Я не великий спец в садівнистві, маю всього 85 дерев, сортів трохи більше, разом з абрикосом і персиком в мене не зацвіла китайська слива та два сорта аличі, всі інші сорти цвітуть або збираються. Кращий, чи гірший в Шоні в садах мікроклімат чим в мене я не знаю, но сквозняк в нього в росаднику будь здоров. По поводу агрофона , обрізки, догляду Саша обіцяв розказати пізніше( в ніх зараз жнива).Я його також попросив заглянути на форум.Но факт залишається фактом в Саши в київській області ТРИ сади в різних місцях і скрізь цвітуть персики з абрикосами. Мене як аналітика більш ніж 20 річним стажем наводить на думку що він щось таки знає і робить, а не тільки проводить магічні ретуали з мікрокліматом)))

Текущее время: 00:00. Часовой пояс GMT +3.