Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Помогаем растениям жить (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=77)
-   -   Одиночные дикие пчелы в нашем саду (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=19431)

Александр 17 13.04.2017 09:20

Re: Одиночные дикие пчелы в нашем саду

Это брачные игры!

Marta 13.04.2017 11:02

Я останній раз була на дачі, ломала сусідський топінамбур : стебла трухлі, крихкі. Якби я була осмією - вибрала би очерет, однозначно!

язичник 13.04.2017 14:53

Цитата:

Сообщение от Marta (Сообщение 1026959)
ломала сусідський топінамбур : стебла трухлі, крихкі.

Стебла топінамбуру, зрізані восени одразу після всихання листя, міцні і тверді. Чим ближче до землі, тим міцніше і грубіше стебло, а по стійкості до деформації наближається до гілок кущів і дерев відповідного діаметру

Нина 15.04.2017 01:00

А мои осмии топинамбур игнорируют, а толстого очерета поблизости нету. Потому осмии потихоньку покидают мой участок.

язичник 15.04.2017 23:10

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1027795)
А мои осмии топинамбур игнорируют, а толстого очерета поблизости нету. Потому осмии потихоньку покидают мой участок.

Найперше осмії реагують на нестачу медоносів. А при достатку якісних медоносів відкладають яйця у будь-яких мінімально придатних місцях

Angelique 16.04.2017 13:12

Язичнику, а порекомендуйте, будь ласка, медоноси для осмій - які їм найбільше до вподоби? Місце вільне є, то посіяла би щось у саду - на клумбах таки мало квітучого

елена.п 16.04.2017 15:20

..им всё-равно что лишь бы цветы, и побольше, в это же понятие входят и
цветущие сады, они же в отличии от пчёл, не нектар берут а пыльцу, поэтому особых медоносов для них не требуется.

Нина 16.04.2017 17:06

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1028065)
Найперше осмії реагують на нестачу медоносів. А при достатку якісних медоносів відкладають яйця у будь-яких мінімально придатних місцях

В мене цвіту достатньо, цілі поляни з березня цвітуть. А ряст взагалі засіяв всю ділянку килимом, як в лісі.

язичник 16.04.2017 20:40

Цитата:

Сообщение от Angelique (Сообщение 1028187)
медоноси для осмій - які їм найбільше до вподоби?

Найдоступніше це горлянка повзуча і смородина золотиста. Можна додати магонію- і для бджіл, і для себе ягідки. Щоб було достатньо нектару, потрібно трохи зволожувати землю при нестачі опадів

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1028273)
В мене цвіту достатньо,

Ще варіант- хвороби і шкідники бджіл. Тут може бути періодичність- рік нормальний, а пару років ледь виживають

Инженерр 16.04.2017 20:54

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1027795)
а толстого очерета поблизости нету. Потому осмии потихоньку покидают мой участок.

Возьмите любое полено и насверлите в нём отверстий 6-8мм, везде же есть эта инфа.

Angelique 16.04.2017 20:55

О, то таке у мене росте. От золотисту смородину ще розмножити треба, гарна вона не тільки для бджіл)

Нина 16.04.2017 20:58

Цитата:

Сообщение от Инженерр (Сообщение 1028379)
Возьмите любое полено и насверлите в нём отверстий 6-8мм, везде же есть эта инфа.

И еще есть инфа, что не хотят заселять такие полена.
BORKED

Angelique 16.04.2017 20:59

Не знаю, як не хочуть, але я купу відео про готелі для комах дивилася, то там заселяли поліна.

язичник 16.04.2017 21:25

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1028382)

Так буває, коли внутрішня поверхня отворів має ворсини. Тобто, свердло було тупуватим або неправильно заточеним

СаДом 16.04.2017 22:53

Есть устойчивое подозрение, что ранняя весна пагубно повлияла на опылителей. Рано проснулись - а еды то не было.
Когда еще цветков не было (ну травка какая то синяя зацвела немного), крутились вокруг надоедливые.
Сча полсада в цвету, не гудуть. Я бы даже подумал, что их нет вообще, но достаточно было подойти к кустам смородины и крыжовника - вот там жизнь: и осмии залетают, сегодня видел огроменного красивого шмеля, видимо мамка с прошлого года, яйца отложила - запасы для них собирает, но только на крыжовнике...

Инженерр 17.04.2017 00:06

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1028382)

По-моему неправильно сверлить насквозь.

Александр 17 18.04.2017 08:43

По поводу домиков из деревянных колод.
Здесь нужно быть осторожным, исходя из следующего:

1. для какого вида пчел делается (я имею ввиду диаметр отверстий),
если кто-то скажет для осмий рыжей, то проще из очерета. Интересно было подобрать домик для осмии бронзово синей и осмии рогатой.

2. наверное, правильно будет задать вопрос из какой породы дерева

У меня есть отрицательный опыт. Орех, 3-й год стоит пустой, диаметр отверстий 6 мм
http://s020.radikal.ru/i723/1505/fe/9b8c6681500at.jpg

Chita 18.04.2017 09:00

А есл и взять березу?

Нина 18.04.2017 11:25

Цитата:

Сообщение от Инженерр (Сообщение 1028450)
По-моему неправильно сверлить насквозь.

Сергей, там отверстия не сквозные, просто сделаны с двух сторон полена.

Инженерр 18.04.2017 13:12

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1028949)
Сергей, там отверстия не сквозные, просто сделаны с двух сторон полена.

Я понял. У меня такие мысли, что при наличии разных укрытий осмии сначала заселяются в камыш. Но при его отсутствии заселятся и в брёвна. И даже в ходы, которые проделывал короед.

Александр 17 18.04.2017 14:16

Цитата:

Сообщение от Инженерр (Сообщение 1029001)
Я понял. У меня такие мысли, что при наличии разных укрытий осмии сначала заселяются в камыш. Но при его отсутствии заселятся и в брёвна. И даже в ходы, которые проделывал короед.

и даже в дырочки цемента между кирпичами дома, дыры в глине в сарае и т.д.

Как приручить сине-бронзовую и рогатую и ...
с осмиями рыжыми и рыжебрюхими на сайте технологии нашими форумчанами отработаны на 100%

пятница 20.04.2017 10:42

не про осмий, но грустно и непонятно

Цитата:

У селі Краснопіль Чуднівського району лише за одну добу загинуло майже 320 бджолиних сімей. Виявивши навколо своїх вуликів сотні мертвих бджіл, господарі приватних пасік ледве оговтались від побаченого. Такого масового падіння комах, коли жодна бджола не може злетіти з рамки вулика, тут ще не спостерігалось, каже місцевий пасічник Олександр Шевчук:

"Бджоли ведуть себе неадекватно і замість того, щоб летіти, вони падають. У мене загинуло 37 сімей".

Окрім Краснополя, ще 13 бджолиних сімей загинуло у сусідньому селі Лихосілка. Для пасічників це велика матеріальна втрата, яка сягає десятки тисяч гривень. Тому люди одразу ж звернулись до правоохоронних органів. Говорить начальник Чуднівського відділення поліції Анатолій Корнієць:

"Наші працівники одразу ж виїхали на місце події. Звернення жителів села було зареєстровано в єдиному обліку і наразі ведеться перевірка. З метою встановлення загибелі комах було відібрано 75 загиблих бджіл та направлено до ветеринарної лабораторії для проведення відповідних аналізів".

Провівши відповідні дослідження патологічного матеріалу, районна лабораторія ветмедицини не виявила будь яких інфекційних чи інвазійних захворювань, які б призвели до загибелі бджіл, наголошує провідний лікар-епізоотолог Чуднівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Дмитро Сірик:

"За результатами дослідження захворювання на варооз, браульоз, нозематоз, акарапідоз виявлено не було. А це означає, що є підозра загибелі бджіл від масового отруєння від речовини, яка має сильну токсичну дію".

Оскільки районна та обласна лабораторії ветмедицини не проводять аналізи на вміст хімічних речовин, то власники пасік планують здійснити експертизу мертвих бджіл у Києві, сподіваючись на відшкодування збитків у випадку, якщо загибель комах сталась через хімобробку сільськогосподарських угідь. Разом з тим, правоохоронні органи та служба ветеринарної медицини Чуднівського району зажадали інформацію від сільгосппідприємств, які орендують земельні ділянки поблизу сіл Краснопіль та Лихосілка щодо обробітку земель агрохімікатами в період масового падіння бджіл.

Александр 17 20.04.2017 11:27

Добрый день!
Вчера был на даче. Осмии трудятся вовсю.
Вопрос к форумчанам: помогите определить, что это за осмия (появилась, какая то новая)?
http://s014.radikal.ru/i329/1704/f8/14e2faedcecdt.jpghttp://s019.radikal.ru/i622/1704/cc/3192aaef1378t.jpg

Точно не сине бронзовая - этот вариант не подходит

СаДом 20.04.2017 11:48

Цитата:

Сообщение от пятница (Сообщение 1029950)
не про осмий, но грустно и непонятно

Это как раз стандартная ситуация. Одноклассник брата рассказывал.
У того один из бизнесов напополам с дядей - пасека. Звонит как то дядя ночью: чую недоброе, давай ульи перевезем (другой бизнес чела как раз грузоперевозки). Тот естественно спрашивает - с чего вдруг и так резко, дядя настоял, ульи перевезли. Через два дня у всех соседских пасеководов погибли все пчелы. Чуйка дяди спасла не один десяток пчелиных семей.
Причина - фермеры обработали инсектицидами поля и не предупредили. Обычно у них есть договоренность с пчеловодами - предупреждать перед обработками. В конце концов они тоже заинтересованы - пчелы повышают урожайность.
А тут какой-то работник положил на всё это болт, выехал да обработал.
Компенсация... Какая компенсация? Поля - частная собственность. Что хочет хозяин, то и делает. Будет он кому то деньги отдавать. Химикаты разрешенные.

Бойківчанин 20.04.2017 14:55

Цитата:

Сообщение от Александр 17 (Сообщение 1029978)
Добрый день!
Вчера был на даче. Осмии трудятся вовсю.
Вопрос к форумчанам: помогите определить, что это за осмия (появилась, какая то новая)?

Точно не сине бронзовая - этот вариант не подходит

Їх же багатенько різних...Не про всіх і знаємо...

---------- Post added at 13:55 ---------- Previous post was at 13:52 ----------

Падає сніг...Зараз їм(осміям,джмелям) важко,якщо не гірше...

Chita 20.04.2017 20:54

А я была сегодня на даче. Осмий нет совсем. Даже оленки нет. И пчёл нет. Или помёрзли все!? Только один шмель летал, мускари опылял. А неделю назад было неплохое движение на цветах и абрикосе.

Deva28 20.04.2017 22:39

Цитата:

Сообщение от Chita (Сообщение 1030243)
А я была сегодня на даче. Осмий нет совсем.

И мои отдыхают, хотя раньше очень резвились и умудрялись садится прямо на руки во время чаепития перед домиком.

Marta 21.04.2017 12:19

Як тільки вийде сонечко - повилазять ваші осмії. :smile:

Лиса777 21.04.2017 12:31

А подойдут для домика пчёлкам стебли Мискатуса ?

Deva28 21.04.2017 12:59

Цитата:

Сообщение от Marta (Сообщение 1030575)
Як тільки вийде сонечко - повилазять ваші осмії. :smile:

Надіюсь. такі маленькі, кумедні, як свійські.

Текущее время: 11:19. Часовой пояс GMT +3.