Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Огород (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=98)
-   -   Помидоры: сорта и агротехника(болезни , вредители в другом разделе)-2 (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=27424)

садовник 22.08.2024 19:45

Re: Помидоры: сорта и агротехника(болезни , вредители в другом разделе)-2

вони не смачні. :no: є такий сорт жираф

NaLiKa 23.08.2024 11:08

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1288131)
вони не смачні

Підтверджую. Попалася мені якось ноунейм сливка, червона. Лежала майже до нового року. Суха, дубова. І не хотілося мені вже таких помідорів після салатних та гномів.:D

Moroz 25.08.2024 13:28

Доброго дня! Цього року багато врожаю згубила вершинна гниль, і обробки мало допомагали, зустріла пораду внести на грядку під перекопку восени доломітову муку. Можливо хтось має досвід застосування?

Longe 25.08.2024 17:26

Цитата:

Сообщение от Moroz (Сообщение 1288142)
Доброго дня! Цього року багато врожаю згубила вершинна гниль, і обробки мало допомагали, зустріла пораду внести на грядку під перекопку восени доломітову муку. Можливо хтось має досвід застосування?

У мене теж була вершинка, скористалась дієвим рецептом. Після першого ж обприскування пройшло. Далі всі плоди були здорові.

Глюконат кальцію 1т + Гліцин 1т розчинити в 1 л теплої води. Обприскувати.

Джерело:
https://www.youtube.com/watch?v=4Qxls9d_QVg

садовник 25.08.2024 18:18

від вершинки найкраще брексил кальцію позакоренево..

=marina= 01.09.2024 20:57

Цитата:

Сообщение от Moroz (Сообщение 1288142)

Может быть стоит пересмотреть сорта? У меня только на Десперадо была вершинная гниль, пришлось почти всё выбросить, а рядом томаты в таких же условиях
- ОК.

viol 08.09.2024 07:07

Marina, у мене цьогоріч теж все у вершинці - гібриди, гноми, сортові. При чому у всіх поруч, не тільки у мене. Така спека і без дощу. За 10 років це перший рік такий. Іноді траплялося на якомусь сорті, відмовлялася.
Коли з'явилися ознаки, брексіл не знайшла ніде, обробила хелатіном кальція, потім кальцієвою селітрою. Допомогло, зараз майже нема.

Марічка 19.09.2024 21:36

А в мене навпаки - другий рік, як без вершинки зовсім. Хоча від свого улюбленого Брісколіно ( а саме він на початку плодоношення від неї страждав) не відмовилась. Тижні через два-три після висадки в грунт пролила крейдяною бовтанкою (0,5ст крейди залити 0,5 оцту, дати прошипіти і долити до 10л водою) іще тіжні через три такою самою бовтанкою тільки з золою. До поливної води (через відсутність часту електрики цього року багато поливати приходилось лійкою з діжки) додавала лимонну кислоту, на сто літрів 100гр) Зробила для себе висновок, що в мене проблема через лужний грунт і воду

садовник 20.09.2024 06:07

так крейда і далі буде крейдою, навіть якщо змішати її з оцтом...вона стане хелатом..
тобто лужність залишиться.

Городовой33 23.09.2024 20:17

брісколіно не кожен рік хворіє вершинкою ,профілактича обробка по листу кальцієвою селітрою по інструкції 1-2 рази і ніякої вершинки

Текущее время: 08:14. Часовой пояс GMT +3.