![]() |
Цитата:
|
Цитата:
Тим більше, що суворе оточення - сосновий ліс - теж накладає певні вимоги до ландшафту. |
Цитата:
зы ...нашей страны в это время ешо не было....:no:киеву(по последним данным) макс. 1350-1400 лет....:pardon: не.. лучче всё ж лободу ... вот она точно наша.... |
а конвалія теж не українська рослина???
і про сон-траву цікаво:oops: теж не українська??? Поряд же ліс:roll: |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Короче, все ценное застолбили уже до нас :sad:.
Нужно срочно изобретать что-то свое :razz:. |
Цитата:
|
Может в ваш сад добавить пионов и флокс:oops: я просто не представляю сад без них:roll:
|
Цитата:
|
=
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Мне думается, сначала дом привести в соответствие с концепцией сада.А затем- выбирать территориальный или временной критерий.
|
Думаю, надо определиться - либо это будет кантри - стилизация с декоративными тыквами, плетнями, горшочками и пластмассовыми гусями у корыта-водоема...
Либо если воспроизводить этническую садыбу украинцев, то там совершенно другая концепция и планировка, обусловленная образом жизни и хозяйствования. Во многом эта вторая покажется несколько нецелесообразной, если вам не надо вариться в натуральном хозяйстве |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
зы. историю открытия растюх повторить не мешало бы... я для каво викторины организовывал?!??:evil: ---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:38 ---------- Цитата:
|
Цитата:
|
якщо так далеко копати то ми європейці маємо дуже скудний асортимент рослин(вони ж усі з середземноморія,індокітаю і т.п.)
Вмене хатина -мазанка на першому плані стоїть,а туди дальше вже будинок.Так от біля хатини хочу Україну"Садок вишневий коло хати,хрущі гудуть....Навіть подругу мальовника напрягаю хатину розмалювати півниками та квітами Пастернак є і любисткати богато. Скажіть а якщо пісадити лаватеру?Цеж мальвові?А шовковиця(хоч із кітаю,але ж дуже рідна) |
Цитата:
|
А я думаю що можна піти в один з музеїв побуту типу Пирогово. Там є від чого відштовхнутись і ідей понабиратись. Можна ці музеї глянути в інтернеті.
Я так думаю, що для автора не має великого значення це етно чи кантрі. Головне створити враження чогось українського, як це автор розуміє. Така собі національна еклектика. |
Значит так, уважаемые. Что-то вы заворачиваете явно не в ту степь. Человеку нужно подсказать вид украинской садибы лет 100-150 назад, а не 1500. Так что давайте не будем вспоминать историю, кто и откуда у нас поселился. А то прямо не тема, а клуб знатоков ЧТО?ГДЕ?КОГДА?
|
Із конкретики, то я уявляю собі так. По-перше, то традиційно сад ділиться на 3 зони - плодовий сад, город і зона відпочинку біля хати.
У зоні відпочинку - стіл з лавками, дикий газон, квітники і можна дерева для затінку. Може бути вишня або щось декоративне. З вишні нічого не падає на голову і під нею прохолодно влітку. Найбільш стилізувати, мабуть, можна цю зону. Дерев"яний стіл, маленькі тини як огорожа квітників. Можна тин зробить понад стінами хати. Тут варіантів стилізації повно. |
Цитата:
большинство этих растюх появилось в садах простых людей значительно позжее....:pardon: |
А барвинок называли?
|
Цитата:
|
Мне кажется, чтобы многие из предложенных растений выглядели украинскими (хотя об их национальности спорить не буду), надо бы саду использовать типично украинские предметы обихода - візок, бочечки, колесо, горщики, дерев'яні фігурки, можна клумбочку рушничком пустити.
|
Перше, що спало на думку, роздивитися картини старих майстрів, там багато пізнавального про побут України можна дізнатися. Можливо це буде корисно: http://www.pamyatki.ho.ua/zhitlo.php
|
Цитата:
Деруны на сегодняшний день чисто украинское блюдо. Как и борщ с картошкой и помидорами. И кого волнует что 150 лет тому назад все было иначе? |
Біля мазанки потрібно посадити калину. А ще зробити загорожу для поросятка ( яке українське село без сала?)
|
а барвинок уже назівали? :)
|
тогда предлагаю барвинок, соняшники та гарбузи :)
---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:10 ---------- а, и калину перед хатою, ага. |
Садовнику дуже вдячна за пояснення,не знала що рута це манарда.
Ланка мазанка стоїть на бугру,там дуже сухо.Калина ще бабина росте біля колодязя-це низина,яка тягнеться аж до соснового лісу.Тому винекає проблема з рослинністю,бо бугор має не дуже гарну супесчану замлю.Тинок вже зробили,але не біля хатини це дуже цікава ідея). Ще хочу цю зону Українизації закінчити кущами ліщини,але не знаю сухоту витримає чи ні? Городина є і там є все що треба для хохла(помідори,огірки,квасоля,капуста і т.п.) |
Re: Этно-сад
Біля хвойного лісу ростиме чабрець, цмін (бессмертник), цикорій. Волошки, льон, м"ята також символи української оселі. А про коноплю можна тільки згадувати...:crazy:
|
|
А подсолнух не забыли? Он с тыквой в паре будет классно огород украшать.
|
Цитата:
|
|
И химические ожоги от руты на горячем солнце получаются оооочень сильные, до глубоких ран. Проверено. Осторожно с ней надо.
|
| Текущее время: 22:54. Часовой пояс GMT +3. |