![]() |
Re: Голубика и клюква
AndreikaFA! Андрійко! Скоріш за все на місці старого лісу у Вас і так земля кислувата. Тому і не потрібно огорожувати плівкою з боків! І ями копати в Ваших умовах можна було на 40-50 см, не більше.... :pardon:
|
Цитата:
Щодо 40-50 см, то рахую, що це навіть забагато. Досить було б отого штика лопати (до глини) + дренажні заглиблення. Саму посадку можна було б сформувати грядою. Але якщо басейн, то вже тепер буде басейн :D |
Ну це той випадок,коли більше краще ніж меньше:D плюс намучавшись під час копання-вирішив добре почитати про верескові культури,аби не зпаскудити таку роботу:ROFL:
|
Цитата:
|
А хтось вже журавлину почав збирати??Просто в мене є перший десяток ягід,вроді червоні.......висять і я не знаю коли пробувати:oops:А бачив відео,як її взагалі збирали в квітні.....
|
Насчет грунта - люди выращивают на чистых опилках.
(http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=5798&st=400). Другой человек на обычном грунте закисленном серой и мульча опилки. Думаю на другой год попробовать. andreikaFA Я на базаре покупал, видимо можно и с грядки пробовать. |
Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:02 ---------- Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
это я 8 горшков уже поставила в поддон |
Цитата:
Ви сказали про один лише проблемний аспект. А ви представляєте, якщо цей "пластмасовий" шар змерзнеться зимою? І на яку глибину? Коли ж він розмерзнеться (може в липні :pardon:) і що чекати? І таких проблем масса. Починаючи з таких і закінчуючи проблемами живлення рослини. ---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 10:04 ---------- Цитата:
Знайдіть, наберіть в пошуку (по каналу) слово "голубики" і знайдете відео про розмноження, однорічні та дворічні саджанці..... |
Ну я трохи погортав той масковський форум........:oops: Та людина,яка вирощує суто в тирсі в них за гуру...:D Але варто визнати-фото врожаїв є і вони досить рясні....Можливо тирса і добре,але то все суб'єктивно..певно в нього так склались всі умови,я в тирсі бачу лише один плюс- не так сильно нагрівається літом,як торф чи опад...ну але тут справа лише в кольорі....мульчувати тирсою я буду,але лише в суміші з хвойним опадом
По Вагіну-все добре дивився,ще на весні...але тоді не зміг взяти в нього,бо він був у Білорусі.Відео в нього цікаві і прості для розуміння,але мені поки стане і трьох кущів лохини......от брусніку певно ще після зими досаджу з десяток |
Этта, можно спросить?:oops: К тем, кто выращивал уже... Как к сухим ветрам голубика относится? Или есть устойчивые сорта??
|
Я звісно не спец,але читав,що вітри не є дуже добре....тому якщо плантація не супер велика,може зробити якусь вітрозахисну конструкцію??Сам собі щось таке буду скоро видумувати,бо весною коли ще все голе,вітри у мене сильні в тому місці.....
|
Цитата:
Сорта: Дарроу, Блюкроп, Патриот. |
Цитата:
Не любит она сушняка. Как и ежевика и черная смородина |
Цитата:
|
Планую на вихідних обробляти сад розчином ЗК,чи можна ним обприскувати голубіку(листя ще не опали) ну і журавлину з бруснікою,на яких листя не опадає взагалі??:pardon:
|
Цитата:
Но у меня плодородие почвы отсутствует. Луговая затопляемая земля и торф с песком. На огроде за много лет более менее гумус сформировался, а там где растет голубика вообще безплодная зона. Кормить надо и регулярно, что довольно сложно сделать. Это же надо себе постоянно напоминать и постоянно делать Кстати, в этом году некоторые кусты дали новый прирост. Так, что есть надежда на повышение урожайности ---------- Post added at 08:15 ---------- Previous post was at 08:13 ---------- Цитата:
А как эти растения относятся к железному купоросу? Например, перец и крыжовник не переносят медный купорос. |
Ну я не в курсі........:pardon:,тому і питав:oops:ну якусь же осінню обробку верескових хтось робить чи ні??
|
Я осенью ни чего не обрабатываю. Лень. Да и работы другой много
Все обработки весной и летом |
Ну в мене поки настрій є,то оброблю...:wink:.просто треба знати чи не зашкоджу вересковим.......
|
это все знают, и только я провтыкала?:oops:
что голубика не любит органику? уже в которой публикации натыкаюсь |
Цитата:
|
Цитата:
Две основные причины: 1. Огранические удобрения животного происхождения защелачивают почву. 2. Богатый микроорганизмами состав навоза существенно влияет на жизнедеятельность почвенной биоты. И может приводить к подавлению микоризы, за счет которой и питается голубика. :pardon: |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлю, что не только проблемы с органикой животного происхождения. Растительная органика тоже - зависит от происхождения. Например, почему рекомендованы компоненты хвойных пород (опилки, кора, хвоя)? Они кислые сами по себе и являются отличной основой для развития нужных грибов. НЕ хвойные - НЕТ. При перегнивании они могут давать кислую реакцию временно, но потом снова нет. Уже не говоря о весьма осторожном обращении с травянистыми растениями в этих целях. Брожение тоже дает кислую реакцию, но боюсь это совсем не то что нужно голубике. |
Цитата:
Американці кавою ще поливають:smile: |
Цитата:
Що стосується кави, вже десь писав, що це більше надумано. Сама кава має кислу реакцію, АЛЕ після вживання (кип"ятіння і "вимочування" в воді) кислотність кавової гущі біля нейтральної позначки. Поживність теж під сумнівом. Виходить щось на кшалт кокоса. Можливо використовувати в садівництві, десь навіть більше ніж успішно. У мене колись кактус-претендент на смітник кинувся в дикий ріст, коли я почав підливати його кавовою гущею:oops: Чи кава подіяла, чи мої наміри щодо нього :D Напевно, можливо з обережністю використовувати й на лохині, але не з метою позитивного впливу на кислотність - як на мене, то блеф. |
| Текущее время: 13:25. Часовой пояс GMT +3. |