Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Животные (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Птицы в наших садах (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=8138)

Maryana 20.03.2018 17:03

Re: Птицы в наших садах

Цитата:

Сообщение от Moonvalley (Сообщение 1120512)
Отакий?

Так-так, такий самий! Ще зранку чоловік бачив як він розталу землю біля фундаменту порпав, напевно хробачка шукав...

Нина 20.03.2018 17:31

Чорні дрізди у нас кожної зими зимують. А цієї і дрізди горобинники http://i.piccy.info/i9/885b3fe898fa9...nik_04_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-03-20-14...40x212-r/i.gif

залишились. Я їм навішала в кущах бузку калини і здір на гілляку нанизала. Калину пробували, а здір не догадуються довбати.
А тільки що до балкону прилетіли пара шпаків. Разлякали моїх горобців та почали здір на гвіздку нанизанній їсти.

Тихая Гавань 20.03.2018 17:45

Почему-то у меня вторую зиму никто калину не съедает...Раньше к весне ягод не оставалось, а сейчас никому они не интересны. Пойду, пока мерзлые, сама поклюю...

язичник 20.03.2018 22:33

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120547)
Чорні дрізди у нас кожної зими зимують. А цієї і дрізди горобинникhttp://i.piccy.info/a3/2018-03-20-14...40x212-r/i.gif

залишились. Я їм навішала в кущах бузку калини і здір на гілляку нанизала. Калину пробували, а здір не догадуються довбати.
А тільки що до балкону прилетіли пара шпаків. Разлякали моїх горобців та почали здір на гвіздку нанизанній їсти.

Дрозди не клюють сало і здир. Накраще для них це підвісити на зручній гілці яблуко- роздовбують вщент. Але вішати бажано кілька штук на різних віддалених деревах, бо сильніші ганяють слабших. Я висипаю на сніг обрізки яблук, вареної картоплі і гарбуза- всю зиму аншлаг чорних дроздів і чикотенів, а на теперішню весну ще й шпаки додаються

Natalinda 21.03.2018 02:00

Які гарні дубоноси!!!!!!!!!
А наша годівничка спорожніла(((( Тільки горобці і синички, часом гаїчка.
Більше ніхто не прилітає((((
До речі, сьогодні, Всесвітній день горобця. Чи то вже вчора, правильніше сказати

Нина 21.03.2018 13:16

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1120630)
Дрозди не клюють сало і здир. Накраще для них це підвісити на зручній гілці яблуко- роздовбують вщент. Але вішати бажано кілька штук на різних віддалених деревах, бо сильніші ганяють слабших. Я висипаю на сніг обрізки яблук, вареної картоплі і гарбуза- всю зиму аншлаг чорних дроздів і чикотенів, а на теперішню весну ще й шпаки додаються

Наварила натертого гарбуза та картоплі, висипала у дворі--чорні дрозди, голуби, грачі вже все розмели. А от яблука, нанизані на гілочки, їдять тільки чикотені. Теж сидять біля яблук-не відходять:D
Дякую, язичнику, за такі корисніі поради!:good:

Бойківчанин 21.03.2018 13:57

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120757)
Дякую, язичнику, за такі корисніі поради!:good:

І влітку про них згадаєте:D

Нина 21.03.2018 14:27

Цитата:

Сообщение от Бойківчанин (Сообщение 1120777)
І влітку про них згадаєте:D

Наче я тільки перше літо їх побачу:smile:
Шкоди від них за тридцять років ще не бачила. В моєму саду більше шкоди від дятлів, не менше, ніж від шпаків.

Chita 21.03.2018 15:29

А яка шкода від шпаків? А то мені шпаківню запропонували подарувати... я вже і погодилась.

Мама Вани 21.03.2018 15:41

Та шпаківня то таке, а от зграї на черешнях, та винограді , яб їх :evil:
За кілька годин черешні на величезному дереві не залишається , тільки сік по листах просто тече, теж саме з виноградом.

Нина 21.03.2018 16:05

Цитата:

Сообщение от Chita (Сообщение 1120802)
А яка шкода від шпаків? А то мені шпаківню запропонували подарувати... я вже і погодилась.

Витусь, бери шпаківню, а потім на отвір можна просто набити фанерку з меншим отвором, діаметром 2,5 см. Як що не синички, то горобчики поселяться. Отвір не обов"язково круглий робити, в моїх він квадратний і збоку, де було зручно робити.
В мене шпаки вже другий день пасуться на здорі. Так, є шкода від них, але і користі не менше. Вони і грачі своїх дітей вигодовують хрущами.

Chita 21.03.2018 16:47

Так мені і синичник запропонували. Але синичник боюсь брати, так як читала, що синичок треба регулярно взимку підгодовувати, бо можуть загинути з голоду, якщо три дні не погодувати. А я поки не постійно живу біля саду. Взимку можу в Київ на тиждень поїхати або ще куди. А вони загинуть. Шкода.
А от черешні в мене не має. Тільки вишні. І винограду не має. Тільки дикий.

язичник 21.03.2018 16:53

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120820)
Так, є шкода від них, але і користі не менше.

Минулого року шовковиці підмерзли мабуть вперше на моїй памяті, і шпаки дійсно трохи шкодили на черешнях. В попередні роки шпаки, горобці, дрозди, горлиці, припутні майже не чіпали черешні, бо постійно паслися на шовковицях

Нина 21.03.2018 16:56

Я б взяла і той, і той:D
Синички будуть тільки діток виводити весною та влітку. Потім вони кудись пропадають -учать свою малечу самим шукати поживу. А взимку вони летять шукати хлібних місць, де їх підгодовують. Це не обов"зково у тебе, хтось же з сусідів їх теж підгодовує.

язичник 21.03.2018 17:00

Цитата:

Сообщение от Chita (Сообщение 1120830)
І винограду не має.

І не треба...Краще актинідія- смакота і пташки не чіпають

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120836)
Взимку вони полетять шукати хлібних місць, де їх підгодовують.

Можна скльопати довгограючу годівничку з салом і надійним захистом від інших бажаючих поласувати смакотою- вистачає на пару тижнів

Нина 21.03.2018 17:01

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1120838)
І не треба...Краще актинідія- смакота і пташки не чіпають[COLOR="Silver"]

Ага, а коти?:D Це я так, відповідати не треба:D

язичник 21.03.2018 17:17

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120842)
Ага, а коти?:D Це я так, відповідати не треба:D

Треба, бо у мене коти, ттт..., актинідій не чіпають. Можливо їх добре відволікає валер'янка, бо весь час біля неї труться. Навіть майже не зважають на гілки дикої ожини, які я щільненько понакладав довкола кущів

Нина 21.03.2018 17:18

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1120838)
Можна скльопати довгограючу годівничку з салом і надійним захистом від інших бажаючих поласувати смакотою- вистачає на пару тижнів

Таку, наприклад?http://i.piccy.info/i9/c717f552c6384...2635/2_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-03-21-14...93x240-r/i.gif
Вистачає двох бутильків на тиждень.

язичник 21.03.2018 17:21

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120851)
Таку, наприкладhttp://i.piccy.info/a3/2018-03-21-14...93x240-r/i.gif
Вистачає двох бутильків на тиждень.

Схожу, але без насіння, бо горобці не підпустять синиць

Нина 21.03.2018 17:50

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1120853)
Схожу, але без насіння, бо горобці не підпустять синиць

А хто ж тоді дві баклажки (10 банок) за недію спустошує?:D До мене в сад синиці, напевне, з усього села злітаються. Підходжу до двору-такий писк, крик стоїть:D, синички мало на голову не сідають, як насипаю насіння.

irina s 21.03.2018 19:30

Викторина на тему: кто найдет больше птиц: http://i.piccy.info/i9/ac00f246f1f98...64/001_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-03-21-16...40x180-r/i.gif

Нина 21.03.2018 19:47

14:D Кого там только нету!

gru17 21.03.2018 21:56

Наша годівничка прикріплена до віконної решітки - живемо на першому поверсі багатоквартирного будинку в типовому міському мікрорайоні. Птахів підгодовуємо років шість. Такого "аншлагу", як останні два тижні, не було жодного року. Крім синиць та горобців, які постійно у нас столуються, цієї зими додалися чижики, щиглики, зеленушки і навіть дубоніс. Годуємо соняшниковим насінням, гарбузовим, подрібненим в блендері, для синиць - сало. Зробити фото не вдається, бо як тільки підходжу до вікна, вся компанія дружно злітає.

Валентина-дачница 21.03.2018 22:33

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120861)
До мене в сад синиці, напевне, з усього села злітаються. Підходжу до двору-такий писк, крик стоїть:D, синички мало на голову не сідають, як насипаю насіння.

В мене в саду так само: наче чекають на мене. Коли насипаю насіння в годівнички, навіть далеко не відлітають. А от горобців в цьому році в мене не має чомусь...

Natalinda 21.03.2018 23:11

Ми з сином сподівалися що ото похолодало і птахи повернуться. Але їх нема чомусь. Повно горобців та синичок лиш. Аж не віриться, що не так давно було море різних.
Я доречі на свій сором тільки цього року дізналася про таке як синичник.
Шпаківню не хочу, бо в нас і без шпаківні ні шовковиці, ні черешень, ні вишень ранніх нема. А то синичок хочу.

язичник 22.03.2018 17:09

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1120861)
А хто ж тоді дві баклажки (10 банок) за недію спустошує?

У мене в сильні морози горобці налітають почергово невеликими зграйками. І цей процес триває безперервно. Тобто, годівничка постійно зайнята горобцями. Можливо при більшій кількості годівничок і синицям щось перепаде, але годівничка виключно з салом взагалі не цікавить горобців- лише синиць:pardon:

Maryana 22.03.2018 20:21

В мене в саду висить шпаківня вже 4 роки. Пакості не замітила, а почитайте в гуглі скільки шкідників вони з'їдають під час вигодовування пташенят, і ті шпаки такі смішні як тільки починають виходити з шпаківні, а які співи на весь сад! Вони встигають вивести дітей ще до того як є ягоди. Потім по другому колу в мене жили минулого року якісь дрібні пташки. Цього року хочу повісити ще одну шпаківню. Взагалі так люблю як в саду гніздяться різні пташки, навіть весною не дозволяю чоловікові різати дрова, щоб не шумів і не лякав).

СаДом 22.03.2018 22:46

Цитата:

Сообщение от Maryana (Сообщение 1121113)
в гуглі скільки шкідників вони з'їдають під час вигодовування пташенят

так большие синицы тоже признанные уничтожители насекомых, лучше перебдеть и леток не делать больше 35 мм, а скворцы пускай парки и леса спасают, действительно прикольные создания.
Цитата:

Сообщение от Тихая Гавань (Сообщение 1120553)
Почему-то у меня вторую зиму никто калину не съедает...Раньше к весне ягод не оставалось, а сейчас никому они не интересны. Пойду, пока мерзлые, сама поклюю...

Сегодня первый день на даче с начала января - вся калина съедена, пару гроздей висит в месте, где птицам неудобно (в январе дерево было усыпано ягодами), хотя точно помню, что в предыдущие года большая часть несобранных ягод доживало до теплых дней и сгнивало уже в теплынь.
Цитата:

Сообщение от Chita (Сообщение 1120830)
Але синичник боюсь брати, так як читала, що синичок треба регулярно взимку підгодовувати, бо можуть загинути з голоду

Неужели у вас в дачном секторе никто не зимует из соседей? Договориться, чтоб досыпали и оставить мешочек.

Fleur 23.03.2018 07:42

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1121077)
годівничка виключно з салом взагалі не цікавить горобців- лише синиць:pardon:

А у меня сало кроме синиц еще дятлы и сойки едят.

Нина 23.03.2018 12:52

Цитата:

Сообщение от СаДом (Сообщение 1121153)
так большие синицы тоже признанные уничтожители насекомых,

Синицы только зимой живут в саду, летом изредка наведываются. А вот воробьи остаются и обхаживают сад не хуже меня:smile:

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:42 ----------

Цитата:

У мене в сильні морози горобці налітають почергово невеликими зграйками. І цей процес триває безперервно. Тобто, годівничка постійно зайнята горобцями.

Мої горобці постійно живуть у моєму саду. К-сть їх не міняється від погоди-весь час бачу одну к-сть. І їх менше ніж синиць, Із-за них і їзжу кожний тиждень в село і вожу корм, бо синички у нас--аборигени, вони можуть прогодуватись і без моєї допомоги, а от горобчики без людини загинуть. А від них мені помочі більше, ніж від синиць.

---------- Post added at 11:52 ---------- Previous post was at 11:48 ----------

Цитата:

годівничка виключно з салом взагалі не цікавить горобців- лише синиць:pardon:

Можливо, сало їдять тільки синички, а от здір горобці клюють так само охоче, як і синиці. І тут, в Києві, і в селі.

Текущее время: 18:03. Часовой пояс GMT +3.