Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Объявления форумчан (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=92)
-   -   МЕНЯЕМСЯ черенками,саженцами плодовых-2 (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=27864)

Нина 30.11.2023 13:48

Re: МЕНЯЕМСЯ черенками,саженцами плодовых-2

Цитата:

Сообщение от garlic (Сообщение 1287318)
Ищу отводки невысоких фундуков типа Вебба, Косворд.

Это Косфорд невысокий?:smile: Из 5-ти сортов, растущих у меня, он самый высокий, выше крыши дома. Но и самый урожайный каждый год:good:

garlic 01.12.2023 18:54

Месяц назад купил по саженцу фундука Вебба и Косворд. По объявлению ОЛХ от Андрея с Волыни. Это фирма. Сейчас смотрел - их объявление не активно (зима).
Двухлетки по 80. В итоге обошлось в 315 грн.
Но отводки хорошего вида.

---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Цією весною розжився живцями абрикосу Голдріч, Кіото, Чорний Принц. Прищепив на свої абрикоси - це Лескоре, Особливий Денисюка, Шалах, та ін. Залишалися живці, які прищепив на жерделі. Зараз є 2 саджанці - один щеплений Кіото та Чорний Принц, інший - Голдріч. Навесну 24-го буду їх позбуватися.
Цікавить виноград сортів Аватар, Ламборджині, Хелоуін. Живці зимових сортів яблунь.

Сынуля 22.12.2023 17:09

Люди! А в кого є яблуня Чорний брильянт? Хочу прищепити!

влад73 22.12.2023 22:18

Цитата:

Сообщение от Сынуля (Сообщение 1287396)
Люди! А в кого є яблуня Чорний брильянт? Хочу прищепити!

А варто?
Там де їх вирощують велика кількість ультрафіолету і низькі нічні температури.
У нас воно таке не буде,тай коштувати буде як збитий ,,самолет".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Black_Diamond_Apple

Сынуля 28.12.2023 18:42

Дякую, мабудь Ви праві!

Antik 15.03.2024 06:12

Всім привіт. Можливо в когось є зайві живці плакучої шовковиці для щеплення?

барвинка 30.07.2024 09:14

Добрий день) Потрібні живці вишні для окуліровки, район метро Славутич.

alder1 30.10.2024 12:45

Привіт всім. Чи маєте якісь з цих сортів, і можливість нарізати живці зараз або весною?
- яблуня Вільямс Прайд, Скіфське Золото, Бені Шогун
- груша Ракета, Дельбар'ю (вона ж RX, Рикса)
- абрикос Ананасний (будь-який з різновидів), Особливий Денисюка
- слива Персикова, Угорка Донецька рання, Діамант, Блю Фрі
- шовковиця будь-які великоплідні сорти

pacat 14.11.2024 20:43

Вітаю! Частину з вашого списку маю у своїй колекції (наразі в ній понад 150 сортів плодових). Але зараз нарізати живці не доречно, бо найкраще вони зберігаються на дереві, а не в холодильнику :wink: Звертайтеся в другій половині лютого, якщо не знайдете:smile:
Можна через фейсбук => пошукаєте сторінку Сад Остапчука Сергія

pacat 06.01.2025 23:31

МЕНЯЕМСЯ черенками

Пропозиція на обмін черенками:
Потрібно 2-3 хороші зимові сорти колоновидної яблуні, бажано щоб черенки були чим погрубші. Літні і осінні сорти - не цікавлять, лише зимові і обов'язково колоновидні. Якщо є змога показати фото яблук - взагалі супер.

В обмін можу запропонувати понад 80 сортів (зокрема яблуні, груші, абрикоси, сливи)

alder1 23.01.2025 20:04

Цитата:

Сообщение от alder1 (Сообщение 1288211)
Привіт всім. Чи маєте якісь з цих сортів, і можливість нарізати живці зараз або весною?
- яблуня Вільямс Прайд, Скіфське Золото, Бені Шогун
- груша Ракета, Дельбар'ю (вона ж RX, Рикса)
- абрикос Ананасний (будь-який з різновидів), Особливий Денисюка
- слива Персикова, Угорка Донецька рання, Діамант, Блю Фрі
- шовковиця будь-які великоплідні сорти

На даний момент залишається питання тільки по шовковиці. Хто може поділитися живцями шовковиці, будь-яких великоплідних сортів?

На обмін можу запропонувати з перевірених:
- яблуні Ліголь, Аскольда, Хані Крісп, Еліза, Едера, Пріам, Ренета Сіра;
- груші Киргизька Зимова, Талгарська Красуня та Листопадова;
- алича Гек і Озарк Прем'єр;
- глід Китайський Крупноплідний.
Є й інші класні сорти яблук, але "без назви" (назву сорту не змогли визначити).

Wolfin 11.01.2026 18:29

Всім привіт! Чи може хтось поділитися/продати живці черешні Жовточок? Нажаль, втратила своє дерево, купила нове, але виявилось пересорт. Для ще одного дерева вже немаю місця, тому шукаю живці.

MixaP 18.01.2026 20:08

Цитата:

Сообщение от Wolfin (Сообщение 1288818)
Всім привіт! Чи може хтось поділитися/продати живці черешні Жовточок? Нажаль, втратила своє дерево, купила нове, але виявилось пересорт. Для ще одного дерева вже немаю місця, тому шукаю живці.

Дуже давно не бував на форумі.
У нас маленьке деревце Жовточок (ще ягід не бачили), певно немає чого різати, бо після літнього обрізання коротенькі гілки, чи визріли, чи не обмерзнуть, тому обіцяти не можу. Є одна зайва гілка під видалення, але знову таки - не гарантія, що це той ранній сорт.
Читав у ФБ негативний відгук про цей сорт, а ми ще не пробували на смак і вигляд.
Я туди дощепив окуліровкою інший сорт, на усяк випадок.

Більшість спроб весняного щеплення були невдалими, лише одне прижилося, і то - на підщепі антипки. На ній росте рожева Легенда Млієва, у 2024 було кілька ягід, а у 2025 усе обмерзло.
Виявив, що черешні краще приживаються окуліровкою, і у мене один сорт пропав, то я замовив його родичам і влітку позичив гілочку для окуліровки.
Доживемо до липня-серпня, як не забуду, то напишу. У нас з 10 різних сортів черешеньок - від канадійських до навіть новозеландського походження, але чи не вкралися туди пересорти?, ще не розібралися по їх перевагах-недоліках, бо минулого року зав'язь осипалася. У 2024 рясно вродили лише Лала Стар, ягоди у вигляді сердечок - варта уваги.
На осінь можливо буде кілька садженців ранніх сортів абрикос - реалізовав "хотілку":smile: (Приція, Мая Кот, Вондер Кот, Цунамі і усіх решти потроху, а літніх поки не розмножував - їх потрібно ще раз-два обробляти засобами, тому їх мінімум), окулірував садженці влітку, навесні бруньки мають іти в ріст, підрости до осені. Якщо кого зацікавить - поділюся садженцями, бо торгувати не хочу і не вмію:smile:
Раніше якось більше квіти цікавили, а це раптом перемкнуло на абрикоси і черешні. Це щось фантастичне - смакувати абрикосами у середині червня, і це не на півдні, це за Борисполем. Фото - Приція, 08.06.2024р. Фото якесь здоровенне, як зменшити - не знаю, давно не завантажував, немає тих зручних сайтів для фото. https://i.postimg.cc/KYz7snBz/IMG-20240608-130702.jpg

влад73 20.01.2026 16:10

Цитата:

Сообщение от MixaP (Сообщение 1288828)
На осінь можливо буде кілька садженців ранніх сортів абрикос - реалізовав "хотілку":smile: (Приція, Мая Кот, Вондер Кот, Цунамі і усіх решти потроху, а літніх поки не розмножував - їх потрібно ще раз-два обробляти засобами, тому їх мінімум), окулірував садженці влітку, навесні бруньки мають іти в ріст, підрости до осені. Якщо кого зацікавить - поділюся садженцями, бо торгувати не хочу і не вмію:smile:

Доброго дня!
Якщо у Вас буде зайвий Вондер Кот,то я б не відмовився.

MixaP 22.01.2026 14:02

У 2024 році назбирав трохи кісток абрикосів, восени у стару емальовану раковину умивальника на дно насипав шар грунту, розсипав кісточки, присипав зверху шаром з 7-10 см, трохи полив і відніс у погреб. Рано навесні, коли потепліло, виніс у теплицю, десь у кінці квітня пішли дружні сходи. У травні вибрав ростки см з 10-15 висотою, вкоротив корінці і рядочками висадив як майже розсаду помідор, через 20-25 см. Зрідка поливав. Через півтора роки, у липні-серпні 2025 підросли товшиною з олівець (+-) - прищепив окуліровкою різні сорти. Для експерименту прищеплював навіть діаметру вдвічі меншого - фактично усе прижилося, більше 100 рослин. Тих з десяток, що не прижилися - повторно окулірував на початку вересня. Недолік і відмінність від окулірування живцями - довше на рік чекати цвітіння і потрібна ще одна пересадка (якщо відразу висадили не на постійне місце до окуліровки). Це зовсім легко, було б бажання. Спочатку у мене були сумніви...
Тут проблема вставити фото, я б показав результати. На Ютуб є багато подібних відео. Я короткий чашолистик примотував разом з брунькою, через 2 тижні розкривав целофанову стрічку і чашолистик від'єднувався сам. Якщо стовбурець товстіший і кора грубша, то вставляти бруньку потрібно не впритик, а у Т-подібний розріз за кору, щоб виглядала лише брунька і чашолистик, так більша ймовірність приживлювання.

https://www.youtube.com/watch?v=63f_v3j7exc

alder1 28.01.2026 00:31

Цитата:

Сообщение от MixaP (Сообщение 1288828)

А серед отих решти потроху - чи не затесалися часом котрісь з Ананасних? :smile:

Antik 03.04.2026 03:55

Всім привіт, шукаю живці плакучої шовковиці, 2-3 гілочки. Хто може поділитися буду вдячний, або куплю.

Текущее время: 23:37. Часовой пояс GMT +3.