Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Учимся дизайну (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Этно-сад (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=4478)

садовник 03.12.2010 13:15

Цитата:

Сообщение от nat_kol (Сообщение 161161)
Скажіть а якщо пісадити лаватеру?Цеж мальвові?А шовковиця(хоч із кітаю,але ж дуже рідна)

я не против растений в саду... просто этно сад у вас будет уж оочень условный...:pardon: не проще ли сделать сад украинского быта определённого периода... кста.. червона рута, она же монарда в украинских садах растёть не меньше 100 лет.. а вот эхинацея(рудбекия пурпурная)появилась совсем недавно....равно как и солидаго с со товарищи...

Karlson 03.12.2010 19:09

А я думаю що можна піти в один з музеїв побуту типу Пирогово. Там є від чого відштовхнутись і ідей понабиратись. Можна ці музеї глянути в інтернеті.
Я так думаю, що для автора не має великого значення це етно чи кантрі. Головне створити враження чогось українського, як це автор розуміє. Така собі національна еклектика.

Нина 03.12.2010 21:28

Значит так, уважаемые. Что-то вы заворачиваете явно не в ту степь. Человеку нужно подсказать вид украинской садибы лет 100-150 назад, а не 1500. Так что давайте не будем вспоминать историю, кто и откуда у нас поселился. А то прямо не тема, а клуб знатоков ЧТО?ГДЕ?КОГДА?

Karlson 03.12.2010 21:40

Із конкретики, то я уявляю собі так. По-перше, то традиційно сад ділиться на 3 зони - плодовий сад, город і зона відпочинку біля хати.

У зоні відпочинку - стіл з лавками, дикий газон, квітники і можна дерева для затінку. Може бути вишня або щось декоративне. З вишні нічого не падає на голову і під нею прохолодно влітку.
Найбільш стилізувати, мабуть, можна цю зону. Дерев"яний стіл, маленькі тини як огорожа квітників. Можна тин зробить понад стінами хати. Тут варіантів стилізації повно.

садовник 03.12.2010 22:30

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 161407)
. А то прямо не тема, а клуб знатоков ЧТО?ГДЕ?КОГДА?

нинуль.... так 150 лет назад в саду ешо не росли ни чернобривцы. ни мальвы, ни эхинацея и гладкики. про подсолнухи тож мовчу...
большинство этих растюх появилось в садах простых людей значительно позжее....:pardon:

cvet_ok 03.12.2010 22:37

А барвинок называли?

садовник 03.12.2010 22:38

Цитата:

Сообщение от cvet_ok (Сообщение 161431)
А барвинок называли?

ща по пятому кругу пойдём.....:twisted:

РыжийЛенчик 03.12.2010 22:38

Мне кажется, чтобы многие из предложенных растений выглядели украинскими (хотя об их национальности спорить не буду), надо бы саду использовать типично украинские предметы обихода - візок, бочечки, колесо, горщики, дерев'яні фігурки, можна клумбочку рушничком пустити.

Ксана 03.12.2010 22:48

Перше, що спало на думку, роздивитися картини старих майстрів, там багато пізнавального про побут України можна дізнатися. Можливо це буде корисно: http://www.pamyatki.ho.ua/zhitlo.php

Karlson 03.12.2010 23:09

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 161425)
нинуль.... так 150 лет назад в саду ешо не росли ни чернобривцы. ни мальвы, ни эхинацея и гладкики. про подсолнухи тож мовчу...
большинство этих растюх появилось в садах простых людей значительно позжее....:pardon:

А какая разница? Человек же не собирается делать историческую реконструкцию а хочет отразить представления сегодняшнего дня.
Деруны на сегодняшний день чисто украинское блюдо. Как и борщ с картошкой и помидорами. И кого волнует что 150 лет тому назад все было иначе?

Ланка 03.12.2010 23:49

Біля мазанки потрібно посадити калину. А ще зробити загорожу для поросятка ( яке українське село без сала?)

Leslie 04.12.2010 00:07

а барвинок уже назівали? :)

Leslie 04.12.2010 00:10

тогда предлагаю барвинок, соняшники та гарбузи :)

---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:10 ----------

а, и калину перед хатою, ага.

nat_kol 04.12.2010 09:10

Садовнику дуже вдячна за пояснення,не знала що рута це манарда.
Ланка мазанка стоїть на бугру,там дуже сухо.Калина ще бабина росте біля колодязя-це низина,яка тягнеться аж до соснового лісу.Тому винекає проблема з рослинністю,бо бугор має не дуже гарну супесчану замлю.Тинок вже зробили,але не біля хатини це дуже цікава ідея).
Ще хочу цю зону Українизації закінчити кущами ліщини,але не знаю сухоту витримає чи ні?
Городина є і там є все що треба для хохла(помідори,огірки,квасоля,капуста і т.п.)

Zayana 23.02.2012 21:40

Re: Этно-сад

Біля хвойного лісу ростиме чабрець, цмін (бессмертник), цикорій. Волошки, льон, м"ята також символи української оселі. А про коноплю можна тільки згадувати...:crazy:

Nela 23.02.2012 22:24

Цитата:

Сообщение от nat_kol (Сообщение 161523)
Садовнику дуже вдячна за пояснення,не знала що рута це манарда.

Вибачаюсь, рута монарда

Фанатка 23.02.2012 23:44

А подсолнух не забыли? Он с тыквой в паре будет классно огород украшать.

Нина_И 24.02.2012 00:00

Цитата:

Сообщение от Zayana (Сообщение 337702)
. А про коноплю можна тільки згадувати...:crazy:

І мак... Хоча в дитинстві ( моєму) у бабусі на городі завжди був мак - на пиріжки

brunnera 27.02.2012 14:25

Цитата:

Сообщение от Nela (Сообщение 337725)
Вибачаюсь, рута монарда

Садовник написал не рута, а червона рута - народное название монарды двойчатой. А рута душистая из другой оперы. Кстаи у меня она вызвала очень сильную аллергию (простите за ОФФ).

Фанатка 27.02.2012 17:48

И химические ожоги от руты на горячем солнце получаются оооочень сильные, до глубоких ран. Проверено. Осторожно с ней надо.

Kalina 27.02.2012 18:13

В этно-сад обязательно бы добавила лилейники, бордовую и розовую китайскую розу, любысток, пионы. Хорошая подсказка по наполнению цветников картины Катерины Билокур.

malisap 02.09.2012 20:29

стежка у моєї бабусі була з червоної цегли, а газон - із споришу.

Текущее время: 21:21. Часовой пояс GMT +3.