![]() |
Re: Одиночные дикие пчелы в нашем саду
Так нема в бібліотеці! :pardon:
|
Цитата:
Там есть1 экземпляр. |
Інститут зоології ім. І.І.Шмальгаузена.
Далеченько від мене... За обід не встигну... :D |
Мо простіше набрати ,,Скачати книгу...безкоштовно''
|
Та пишу ж - нема її в електронному варіанті, ні безкоштовно, ані за гроші.
|
|
Цитата:
Пробовал даже через российские сайты за деньги - все разводилово... |
Ну то мабуть пора завітати до інституту зоології, бо там працював В.Н.Олифір. Можна причепити на вході кілька оголошень про купівлю цієї книги, можливо у когось завалялася. Це ж саме можна зробити в інституті бджільництва
|
Предлагаю рассмотреть тему когда выносит коконы из зимних хранилищ, чтобы не прозевать...
Когда развешивать трубочки, то что будет актуально скоро. |
Якщо тримаєте трубочки в сараї, то вже зараз можна виносити, а при раптових сильних морозах бажано прикрити сіткою від синиць або занести назад до сараю. У погребі або підвалі взагалі небажано зберігати трубочки, бо при високій вологості і поганій вентиляції можуть запліснявіти. А в Маріуполі в підвалі бджоли вже вилітають з трубочок
|
Цитата:
Как быть? А если выкладывать за дня 4 до цветения абрикоса, вишни? Успеют? |
А зачем их прятать или вообще держать в холодильнике? Разве на улице нельзя их зимовать?
|
Навіщо собі створювати головну біль і нервово спостерігати за термінами квітування. Наразі найбільш оптимально виносити зі схованок, бо не буде різкої зміни температури і вологості, а відповідно менше болячок і проблем у бджіл
|
Ніночко, Олександр їх тілько-но купив, він писав десь вище.
|
Цитата:
Голодные дятлы, синицы, и другие могут повыклевывать |
То Ви їх кожний рік будете в холодильнику вирощувати?.. :%)
|
Александр, они же в природе живут с перепадами температуры. А что бы не клевали птички то стебли нужно поместить в тубус с пластиковых бутылок, что бы концы трубочек не доставали до краев бутылок см 10 или больше.
|
Не допоможе тубус, якщо з торця буде відкритий доступ до трубочок. В сильні морози і засніженій землі з голодухи дятли навіть пластиковий п'ятилітровий бутель роздовбують вщент, якщо всередині є кілька волоських горіхів.
|
Цитата:
Цитата:
Прекрасно все зимует и ни какие дятлы за столько лет тубусы не раздолбали. Хотя они зимой постоянно у нас пасутся. Камышовые трубочки просто упакованы в длинные тубусы и сдвоенной пластбутылки. И не скажу , что очень аккуратно ... http://i.piccy.info/i9/467535bc07cd3...MG6134_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-05-14...40x180-r/i.gif http://i.piccy.info/i9/17588f8a4fc3b...MG6155_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-05-14...40x180-r/i.gif |
У мене дятли не видовбують, а синиці, поки не закривав сіткою, роздовбували відкритий край трубочок
P S Кілька років тому ( було морозно і дуже сніжно) хтось наполовину роздовбав дві пляшки з топінамбуровими трубочками. В ту зиму у мене тусувалося до десятка різноманітних дятлів, мабуть хтось із них босякував, бо деякі попервах виглядали досить виснаженими |
Почитала про осмий, решила что и мне они нужны)) Только на участке, вокруг дома, стоят несколько ульев с пчёлами. Как они с дикими пчёлками, не конфликтуют? Можно пробовать заводить их одновременно?
|
Мабуть можна, бо ніколи не бачив, щоб ,,домашні'' бджоли нападали на гнізда одиночних бджіл
|
Цитата:
http://agro-ukraine.com/ru/trade/m-3...teplits-sadiv/ |
Ну ось так мене "пограбували" Не скажу, щоб надто завзято, так тільки, скраєчку подзьобали. Пташок зимувало багато. Ім теж вітаміни потрібні. :pardon:
http://i.piccy.info/i9/4996e8587a2d5...G_0442_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-05-18...40x180-r/i.gif Мені, правда, в голову не приходило якось захищати трубочки. Нові трубочки повністю в тубусах, думаю, проблем не буде. Якщо що - можна на відкритий край напнути відрізане горлишко від тої ж пляшки. :smile: |
Марта, ооо, у тебя трубочки совсем открытые.
Я думаю, горлышко будет слишком узко. Можно еще чуть отрезать. Все равно полукружья будут прикрывать трубочки. Но они должны быть как можно дальше от трубочек, чтобы осмии свободно могли летать. Но надо делать новые гнездовья. Еще есть возможность нарезать камыша |
Та да, коли я почала робити домівки для осмій, стільки інфи не було, як розуміла, так і робила. :pardon: Цього року у мене хатки з паперу, в них трубки повністю закриті. Аби тільки не розмокли від вологи. А так - нічогенькі получились. Я клейстер заварювала з крохмалю, промазувала папір майже повністю, то получились тверденькі. Ну подивимось, осміям вирішувати. :D
А "горлишко" з циліндричною частиною, само собою, щоб можна було повністю насунути. |
Подскажите пожалуйста, в таких трубочках осы не селятся? У нас каждый год приходится гнезда искать на чердаке дома и сарая. Пчелку сегодня увидела. Собралась уже за камышом, а потом за ос вспомнила. не помогу ли я осам размножаться еще больше, такими домиками?
|
Все, що селиться в трубочках типу очеретяних, не становить небезпеки для господарів садиби і приносить лише користь.
Сімейні оси і бджоли не селяться в трубочках |
Цитата:
заделал глиной. Раствор густой. Удобно. До гипса даже не дошло. Остановился на глине. |
У мене з гипсом теж нормально получилось. Але я робила тугий, навіть не 1х1, густіше.
Я свої трубочки вже порозвішувала. :smile: |
Глина легко утилізується і використовується повторно. З гіпсом більш проблематично
|
Цитата:
Гипс используется в качестве удобрения и для улучшения солонцеватых почв.... Цитата:
|
Гипс и глина в утилизации не нуждаются т. к. состоят они в основном из природных минералов.
|
Удивительно, но у меня сегодня штук 15 уже вылетело!(Барышевский район)
|
Сегодня обрезала мискантус, некоторые стебли довольно толстые, если с них нарезать трубочек для пчел - подойдет или диаметр маловат будет?
|
Цитата:
|
Ага, спасибо буду проверять, мне кажется, такие были, правда не все.
|
Цитата:
|
Цитата:
Сегодня обнаружил-все в порядке, живые, грелись на стене южной стороны дома. |
Цитата:
Цитата:
Половина осмий за два раза вышли. |
| Текущее время: 14:52. Часовой пояс GMT +3. |