![]() |
Re: Актинидия
Похоже, разобралась - пересадка взрослого растения не имеет смысла.
Нужно размножать черенками. Лучшее время для этого конец июня начало июля. Жаль, долго ждать((( |
Можете почеренковать щас. Должна успеть дать корни. Или прикопайте побег.
|
О, пока была в раздумьях...
Буду пытаться:-) Спасибо! |
Можно ли сейчас пересадить актинидию? Кустам 3 года, только прошлым летом начали интенсивно расти, не цвели. Осенью радикально подстригла, сейчас выглядят скромными кустиками с 2-3 вертикальными побегами высотой 1 метр. И вот очень хочется пересадить. Можно?
|
Даю дозвіл.:D
|
У меня возник вопрос на ночь глядя :) - а сейчас уже можно чуть подстричь актинидию? Вот смотрю - часть листиков уже начала распускаться, а ближе к концу ветки - нет. Эт подмерзло? Можно срэзать? Или ещё чуток подождать? Боюсь если полностью листья распустятся, "мертвого" не найду в этих зарослях. Спасибо.
|
Плакать будет. Долго. Её осенью режут. Если очень нужно и нельзя отложить, то в конце мая после распускания листвы.
|
Лучше не трогать совсем.
|
Сьогодні проходила поруч з актинідією і здивувалась. Вже розкрилися бруньки і бачу багато сухих гілочок. Наче, зима не була морозною, але розхитування мороз - відлига загубили багато гілок.
Закінчу чистити полуницю й буду вирізати. |
А чи було достатнє зрошення минулого літа та восени?
|
Так, полив один - два рази на тиждень якщо нема дощів.
---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:27 ---------- Врожай був дуже великий. Я такого за всі роки вирощування не бачила. |
Підсихання не через коливання зимових температур.
1. Не встигли визріти пагони через врожай та посуху. |
Цитата:
А то мне тоже надо такую операцию сделать, боюсь подойти. А то я как-то резанула - две недели бежало. |
Ще плаче.:pardon:
Можна різати лише сухе. |
Осенью не успела обрезать, обрезала в конце февраля, тёплые дни были, не плакала. У меня очень наросла, с самого начала не обрезала, теперь приходиться сильно кромсать.
|
Цитата:
Я ее теперь, если честно, боюсь. Я такого плача никогда не видела. Виноград так сильно не плачет. |
Нормально вона плаче. Нічого страшного немає. Ще тиждень і можна буде обрізати. Все сухе я вже вирізала, до чого змогла дотягнутися з землі або стільця. Тепер потрібна драбина. Чоловік обіцяв вирізати, як зможе.
Не встигне вирізати сухе зараз, то виріжемо пізніше. Ми завжди вкорочуємо молоді пагони в червні. Залишаємо не більше 30см. |
Вчора перевірила актинідію, зрізала кілька гілочок. Вже не плаче, можна спокійно обрізувати.
|
Доброго дня, шановні садоводи.
Вчора саджала свій головний біль. Справа в тому, що раптово купила в епіцентрі пару актинідій. Приїхала додому, вивчила тему, подивилась упаковки - обидва хлопці) Поїхала знов, шукати дівчат. Були тільки сорту Загадкова, їх і взяла. Повернулась додому, почитала форум і відкрила для себе тему котів! Ми на дачі буваємо в найкращому випадку раз на тиждень, то захищати актинідію від котів нема кому. Знов поїхали в епік, купили 5 м зварної оцинкованої сітки 1м висотою, взяли 5 м на 5 рослин. Скрутили 5 тубусів з неї, прикопали навколо кожної рослини. Але є питання: посадила за браком місця її під парканом, вздовж якого росте лохина, користуючись тим, що обидві рослини схильні до кислих грунтів. Чи варто було так робити, чи сусідство з лохиною - це занадто? |
Актинідія не лю грунт лохини, але буде їй заважати, згодом ,своїм корінням. Тому робіть бар'єр в грунті(на усю глибину ями лохини).
|
https://i.postimg.cc/zVmJ3wbW/E6-ADA...59-EC4-D48.jpg
Всім доброго ранку. Прошу допомоги. Ніхто ніколи не зазіхав на Актинідію, а тут якась напасть. Допоможіть з’ясувати ім’я шкідника, щоб знати які смаколикі йому шукати.😎 |
Ой, мамочки!!!:shock:
Схоже на щитівку. Енжіо, актелік. |
Цитата:
Зранку нагодую☠ |
Тому і написав, що схоже.
Коли господар не дає повного опису проблеми, лишаються припущення. Це також може бути і червець, якщо від дотику сиплеться мука. Препарати ті самі. П.с. Ви можете і самі визначити шкідника за допомогою гугл пошук за зображенням. |
Цитата:
|
а чому мені видал щитівку?:wink:
є ще варіант- знайти сайт про агротехніку актинідії, де є розділ- хвороби та шкідники.:good: |
Знавці гляньте будь ласка, бо в мене вже руки тремтять, хочу оті гілки підозрілі відстригти:%)Весняня посадка, сорт Ювілейна, як почалась жара - припинила рости і попеклося листя (важко їй було) а тепер помітила оті потовщення, боюсь щоб там не сидів паразит. Після Рідіфарму з’явився молодий пагін від кореня нещодавно. Продавець нічого не зміг порадити, каже такого не бачив, тож Надія на Вас панове:cry:
https://i.postimg.cc/ydr4f954/5-B69-...-A3-D107-A.jpg https://i.postimg.cc/Y97fJy5Q/8-F7-E...-DFE820543.jpg |
Зустрічне питання.
А Ви , коли вранці вдягається, теж знавців питаєте?:crazy: Ви посадили в себе на ділянці рослину. Взяли всю відповідальність за її догляд на себе. То творіть! Нащо когось питати ,що та як робити ?! Набувайте досвіду самостійно.:wink: |
Ось в розрізі що знайшла, може це допоможе впізнати проблему
https://i.postimg.cc/sgbs8kHx/065-BA...CCBDF9-A48.jpg https://i.postimg.cc/mkS7pNbZ/7-CA9-...8-B6-A5-D3.jpg Пане садовнику, Ви б краще допомогли, а ніж підколювати. Я її і посадила, бо вона не примхлива, витривала і майже не хворіє. І якщо сам продавець такого ніколи не бачив (купувала у Бобиря) то що я можу тут сама дізнатись. |
Вам не потрібна ніяка стороння допомога. Все є в просторі+власний розсуд.
|
| Текущее время: 16:47. Часовой пояс GMT +3. |