Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Форумные посиделки (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   ВОЙНА (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=28273)

пятница 15.06.2022 21:54

Re: ВОЙНА

велике інтерв"ю генерала Марченка про оборону Миколаєва

https://www.youtube.com/watch?v=0UToxyp1mjs&t=120s

пятница 17.06.2022 21:39

хто чув???!!!

weet
See new Tweets
Conversation
Kateryna Halushka
@katalina_ada
⚡️"Тайру" звільнено з російського полону. Волонтерка-парамедикиня Юлія Паєвська перебуває вдома.

Про це повідомив президент Зеленський.

Молю Всесвіт повернути й інших живими та цілими.

len4ik8 18.06.2022 11:08

Всем форумчанам привет из Чернобаевки!!!
Мы никуда не уезжали. В оккупации.
Но руки не поднимаются, ни к писательству, ни к работе. Через силу заставляю себя что- то делать.
Про ужасы ИХ провокаций сейчас даже не могу писать....жутко....
Сейчас не жизнь,- а русская рулетка- никто не знает,- когда и куда прилетит снаряд. Останешься ли ты в живых через 5 минут... У нас много односельчан уже погибло, много раненых.....

Мы стараемся не падать духом, и ждем наших!!!!

Так хочется мира!

пятница 18.06.2022 21:19

перше коротке відео від Тайри
на жаль, тільки у телеграм
https://t.me/D7_comments/252253

Тетя Мыша 18.06.2022 23:45

Цитата:

Сообщение от пятница (Сообщение 1285160)
перше коротке відео від Тайри
на жаль, тільки у телеграм
https://t.me/D7_comments/252253

Я так рада, что ее обменяли.... просто до слез ....

язичник 19.06.2022 19:17

Цитата:

Сообщение от len4ik8 (Сообщение 1285155)
Мы никуда не уезжали. В оккупации.

Хибне рішення. Стверджую це виходячи з досвіду місяця в окупації.
Сьогодні майже над головою пролітала крилата ракета. За пару кілометрів її збила ППО ракетою. Навіть з моєю флегматичністю отримав добрячий стрес мінімум на наступний тиждень. Мабуть синдром ,,під окупацією і обстрілами'' вже на все життя

Адонис 20.06.2022 09:29

Мы тоже в оккупации, и вроде бы в относительной безопасности. Но тяжелое гнетущее состояние. По слухам где-то точечные репрессии к гражданам кто где-то как-то высказался в соцсетях радикально. С поставками продовольствия нет проблем, с медикаментами туговато. Остальные товары... тоже как-то где-то можно приобрести.
Тяжело без связи без интернета. Я вот купил пакет лайф, только он и обеспечивает мне связь с внешним миром.
Но самое страшное то что у нас тут нет никаких прав. Работники АЭС хоть как-то защищены, но не факт.
Ходят слухи что нас будут к росатому присоединять. Но это практически невозможно ни юридически ни технически.
Пока АЭС работает в энергосистему Украины и получаем зарплату правда только на карту, но с обналичиванием нет проблем. Под проценты но обналичиванием.
В общем-то я не жалуюсь, просто описал ситуацию. Знаю что многие граждане нашей страны в гораздо сложных ситуациях.
Эвакуироваться я никуда не собираюсь, самое дорогое у меня здесь, дети и внуки. Только внучатами и утешаюсь.
Ждем не дождемся Украины.

Tess 20.06.2022 10:34

Саша, рада, что Вы в безопасности, хоть и относительной, читала про эти случаи "точечных репрессий". Пишите при возможности, мы про Вас помним и волнуемся.

Берегите себя и родных, особенно внуков- наше будущее.

NaLiKa 20.06.2022 10:50

Саша, вспоминаю Вас каждый раз, когда смотрю на прекрасные цветы из семян Вашего последнего СЗ.
Форумчане с юга и востока, милые, крепитесь-держитесь-берегитесь. Очень хочется надеяться, что все уцелеют и этот кошмар поскорее закончится.

irina s 20.06.2022 13:53

Саша. ми с вами особенно не пересекались здесь, но помню, что вы из Энергодара, волнуюсь. Очень надеюсь, что живыми-здоровими дождетесь освобождения, как и другие наши форумчане. Пусть всех вас хранять ваши ангелы!:friends:

садовник 20.06.2022 18:11

Шановні! А хто щось чув про Люду Фльор?:oops:

Валентина-дачница 20.06.2022 19:18

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1285170)

Люда в ФБ чи не щодня викладає фотографії свого саду. Я так розумію, що вона дома.

Сынуля 20.06.2022 22:19

Да, Люда дома и никуда не выезжала все это время. Общаемся каждый день.

садовник 21.06.2022 15:06

А що чутно про Сан-Санича?

Kalina 21.06.2022 21:09

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1285170)

Вона у себе, інколи на фб відписує

Нина 25.06.2022 12:23

Народ, подскажите, плз. Сын первый раз после начала войны поехал в свою квартиру на Позняки-там все рамы на застекленном балконе выбиты и стекло лежит аж в комнатах. Окна в комнатах тоже повреждены.
Кого нужно вызывать, что бы зафиксировали эти повреждения. Сын снял это все, но слышала где то, что нужно вызвать официальную комиссию.

садовник 25.06.2022 12:52

Можна ще через застосунок Дія.
Там є така опція з підказками.

Valia 25.06.2022 20:57

Ми в Харкові оформляли через Дію. Приходила недавно комісія, зафіксувала, поміряла. Поки все. Балкони не входять в цю програму, тільки вікна, принаймні у нас так сказали.

Нина 25.06.2022 21:32

Цитата:

Сообщение от Valia (Сообщение 1285194)
Ми в Харкові оформляли через Дію. Приходила недавно комісія, зафіксувала, поміряла. Поки все. Балкони не входять в цю програму, тільки вікна, принаймні у нас так сказали.

Комісія прийшла на основі заяви в Дії, что ви ще кудись звертались?

Valia 25.06.2022 23:45

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1285195)
Комісія прийшла на основі заяви в Дії, что ви ще кудись звертались?

Тільки Дія.

VARIKA 05.07.2022 21:34

Цитата:

Сообщение от Адонис (Сообщение 1285165)
Ждем

зять на аэс работает, дочка переехала прошлой весной к нему в Энергодар.
Кто же знал????, что она вернется практически туда, откуда уехала на учебу. Это невероятно ((

NaLiKa 06.07.2022 08:22

Варя, рада вас видеть.

VARIKA 06.07.2022 13:23

Цитата:

Сообщение от NaLiKa (Сообщение 1285274)
Варя, рада вас видеть.

Спасибо, Наташа,
зашла на форум, и так ностальгия затянула ))
:cry::cry::cry:

Оксана_Чер 28.07.2022 14:14

Вірш Т.Г.Шевченка, написаний 1843 році!!! Ніби про сьогодення.
РОЗРИТА МОГИЛА
Світе тихий, краю милий,
Моя Україно,
За що тебе сплюндровано,
За що, мамо, гинеш?
Чи ти рано до схід сонця
Богу не молилась,
Чи ти діточок непевних
Звичаю не вчила?
«Молилася, турбувалась,
День і ніч не спала,
Малих діток доглядала,
Звичаю навчала.
Виростали мої квіти,
Мої добрі діти,
Панувала і я колись
На широкім світі,
Панувала... Ой Богдане!
Нерозумний сину!
Подивись тепер на матір,
На свою Вкраїну,
Що, колишучи, співала
Про свою недолю,
Що, співаючи, ридала,
Виглядала волю.
Ой Богдане, Богданочку,
Якби була знала,
У колисці б задушила,
Під серцем приспала.
Степи мої запродані
Жидові, німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі. /253/
Дніпро, брат мій, висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває...
Нехай риє, розкопує,
Не своє шукає,
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте, недолюдки,
Матір катувати».

Начетверо розкопана,
Розрита могила.
Чого вони там шукали?
Що там схоронили
Старі батьки? Ех, якби-то,
Якби-то найшли те, що там схоронили,
Не плакали б діти, мати не журилась.

Нина 29.07.2022 21:24

Наша Іра Англічанка...
Київське море
10 год ·
Кам’яний хрест у лісі
Активні жителі Петрівської громади вшанували пам’ять подружжя добровольців, яке захищало Київ.
– Був авіаналіт, і ворожий літак, розстрілюючи все довкола, влучив у автівку з подружжям воїнів-добровольців, які несли чергування в лісі біля Лютежа, – переповідає події ночі 25 лютого 2022 року засновник гурту козацького вишколу «Межигірський сокіл», житель нашої громади Сергій Шум. – Машина зайнялася, обоє загинули на місці. Уранці їхні тіла виявив наш товариш, чиє господарство і дім також постраждали від цього обстрілу. Разом зі своїм знайомим він вирішив їх тимчасово поховати, адже тоді ще існувала імовірність окупації, відповідні служби не працювали. Чоловіки загорнули загиблих у скатертини і поховали поруч із місцем вибуху до більш спокійних часів.
Загиблими виявились Ірина Цвіла та Дмитро Синюка. Коли це стало можливим, була проведена ексгумація, воїнів опізнали та перепоховали.
– Нас вразило, наскільки Ірина та Дмитро були активними громадянами. Вони познайомилися після подій на Майдані, обоє захищали Україну, коли росія анексувала Крим і захопила частину Донбасу. Потім продовжили боротися вже тут, безпосередньо захищаючи Київ, – розказав Сергій Шум «Київському морю».
Ірина Цвіла, педагогиня за освітою, 2014 року пішла доброволицею у батальйон «Січ». Дмитро Синюка, її цивільний чоловік, у 2014 році воював на Луганщині з батальйоном «Айдар». Під час бойового завдання отримав травму хребта. Останні кілька років займався яхтингом і допомагав іншим ветеранам відновитися через цей вид спорту. 24 лютого разом із братом Дмитро став добровольцем і воював у підрозділі «Золи», сформованому в координації із 112 бригадою територіальної оборони Києва, пишуть про нього на сайті «Руху опору».
Сергій Шум та його однодумці одразу вирішили встановити пам’ятний знак – на місці загибелі воїнів, які тримали оборону Києва. Щоб увіковічнити їхню пам’ять і показати прийдешнім поколінням, що українці боролися і не здавалися. Зібрали кошти через друзів і знайомих, своїми силами облаштували за козацькими традиціями пам’ятний знак. Насипали невеличкий курган, встановили хрест, нанесли на нього тризуб і слова із козацької пісні. На відкриття 10 липня запросили родичів, тих, хто з служив із загиблими, капелана, дітей із гурту «Межигірський сокіл».
– Ірина та Дмитро – приклад того, що ворога не треба боятися, а треба захищати свою оселю, свою вулицю, своє село і свою Україну. А крім того, необхідно вивчати історію, знати, хто ворог, знати, чим і в кого стріляти. У нашій ініціативі дуже важливим був саме патріотично-виховний складник. Боротьба українців триває багато сотень років, і ворог той самий. Дуже сподіваємося, що це остання війна з цією імперією, вона нарешті розвалиться, – поділився Сергій Шум.
«Наважся зробити неможливе!» – закликала Ірина Цвіла на своїй фейсбук-сторінці. Вона, як і Дмитро Синюка, свій обов’язок виконала до кінця. Вічна і світла пам’ять всім загиблим за Україну.
https://i.postimg.cc/RJq6hvFf/295016...79136651-n.jpg https://i.postimg.cc/5jDVYfK3/292497...66564144-n.jpg https://i.postimg.cc/4n900Vw6/287456...64006814-n.jpg https://i.postimg.cc/0zFWZNmW/278579...10812449-n.jpg https://i.postimg.cc/mz2HHYD0/287529...95985162-n.jpg https://i.postimg.cc/yk9kWQjD/287605...80068578-n.jpg https://i.postimg.cc/tskRVLx4/287716...00488085-n.jpg

Tess 12.08.2022 09:43

Очень опасная обстановка сложилась вокруг Запорожской АЭС.

Орки "дергают тигра за усы", обстреливая плотную рабочие узлы вокруг реакторов, по традиции обвиняют в этом нашу сторону и в Совбезе ООН требует, чтобы запад повлиял на "киевский режим".

Возможно, что они насилием и запугиванием подготовили наших работников атомной говорить нужное раше против Украины перед магате, которое должно приехать и оценить обстановку...
Очень хочется услышать Сашу Адониса, надеюсь, что он и его семья живы и здоровы, но навряд ли есть связь.

язичник 12.08.2022 11:11

Цитата:

Сообщение от Tess (Сообщение 1285475)

Орки "дергают тигра за усы", обстреливая плотную рабочие узлы вокруг реакторов

Обстріли здійснюються під керівництвом фахівців з Росатома. Б'ють так, щоб тільки налякати. Навіть найдебільніший керівник на ПаРаші розуміє, що після вибуху хоча би одного реактора, кримський канал перетвориться на радіоактивну стічну канаву. Довічно!!!

Tess 12.08.2022 11:52

На Одесском форуме уже несколько дней подробно обговариваем нюансы и отличия Запорожской АЭС от Чернобыльской. Да, повторения взрыва, как было там, не будет и это очень успокаивает. Но есть захоронение отходов и оно там поблизости. Перебиты датчики, если повредят подвод воды для охлаждения, то это чревато...а насчет "Б'ють так, щоб тільки налякати. Навіть найдебільніший керівник на ПаРаші розуміє..."я бы не очень надеялась, мы уже не раз убедились, что их дебилизму предела нет и на продуманную точность попаданий без катастрофических последствий тоже надежды слабые.
Я не паникерша, но и не наивная оптимистка, поэтому очень хочется услышать Сашу Адониса...

язичник 12.08.2022 16:56

Цитата:

Сообщение от Tess (Сообщение 1285477)
Я не паникерша, но и не наивная оптимистка, поэтому очень хочется услышать Сашу Адониса...

Це не оптимізм, а повний китайський контроль експорту з ПаРаші. Китаю байдуже, хто буде вирощувати зерно в Україні. Головне, щоб зерно, а левову частку купує Китай, було без радіації

Олеся Ивановна 16.08.2022 16:14

Цитата:

Сообщение от Tess (Сообщение 1285477)
На Одесском форуме уже несколько дней подробно обговариваем нюансы и отличия Запорожской АЭС от Чернобыльской. Да, повторения взрыва, как было там, не будет и это очень успокаивает. Но есть захоронение отходов и оно там поблизости. Перебиты датчики, если повредят подвод воды для охлаждения, то это чревато...а насчет "Б'ють так, щоб тільки налякати. Навіть найдебільніший керівник на ПаРаші розуміє..."я бы не очень надеялась, мы уже не раз убедились, что их дебилизму предела нет и на продуманную точность попаданий без катастрофических последствий тоже надежды слабые.

Я не Адоніс,але багато знайомих і родичі працюють на станції.Паніки в них нема з приводу бомбардувань,дійсно поки бють по тому ,що не бахне,але терор страшний...чули нещодавно ,що вбили робітника.?Заставляли його орки осушити один з охолоджуючих бассейнів,він їх послав прямим текстом і його просто забили до смерті!Всі станційники були шоковані...ці мартишки лазять скрізь де можна і не можна(це на режимному підприємстві де просто,щоб пройти з приміщення в приміщення дозволи треба брати)крадуть все,що рахують за потрібне.Ну і про те ,чого ніколи не зрозумію...чимало людей(суки і запроданці)не проти "русського міра"
Виїхати станом на сьогодні НЕМОЖЛИВО,бо не пропускають в Василівці,погода заважає(це типу причина відмови)Люди по неділі в черзі стоять,пропускали по 150 машин в сутки....люди налякані..хоч би дітей вивезти.

VARIKA 04.09.2022 12:05

Чтоб из Энергодара выехать, не только неделю на трассе простоять под открытым небом, 7тыс. с человека за выезд в сторону Украины. Люди сидят в тени своих автомобилей. Асвабадители херовы.
Мои двинули в путь через рашу. Собаку, кота забрали. Трудовые книжки им не выдали без расчета, оставили на работе, в электронный вид их тоже не перевели. Поехали так.
Последнее время террор в виде обстрелов, со слов Лили я понимаю, что это один в один с Донецком. Та же методичка.
Твари, твари, твари...

пятница 04.09.2022 17:41

Цитата:

Сообщение от VARIKA (Сообщение 1285561)
Мои двинули в путь ..

Боже мій, нехай все складеться як треба.
Тримайся.

---------- Post added at 17:41 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

Саша Адонис
Последняя активность: 30.07.2022 05:24

що там у нього? ((

VARIKA 09.09.2022 17:21

Приїхали!
Тиждень в дорозі...
Уставші, голодні, але свободні!!!

viol 12.09.2022 10:35

Бійці Добровольчого підрозділу «Хартія» вийшли на державний кордон України на півночі Харківщини
https://t.me/khartiia/90?single

Olexijj 15.09.2022 21:16

BORKED
Вовремя действий по освобождению территорий Харьковской области пограничники продолжают находить яркие артефакты из быта россиян. Видео - Государственная пограничная служба.

MoonMouse 14.10.2022 23:01

Прощання з Іриною Цвілою, що загинула в бою з окупантами за Україну відбудеться в суботу 15 жовтня 2022 р. о 11.00 в Церкві Покро*ви Пресвято*ї Богоро*диці за адресою: м. Бровари вул. Героїв України 22А, місце поховання: м. Бровари, вул. Онікієнка 130 (нове кладовище), Алея Героїв о 13.00.``````````````

https://www.facebook.com/irynka.tsvila

Кошка Ш. 15.10.2022 18:12

Неудобно на фейсбуке спрашивать, но я не поняла - почему через такое длительное время церемония прощания?

VARIKA 19.10.2022 13:06

Цитата:

Сообщение от Кошка Ш. (Сообщение 1285754)
Неудобно на фейсбуке спрашивать, но я не поняла - почему через такое длительное время церемония прощания?

Сейчас прочитала, что перепоховання.

Валентина-дачница 19.10.2022 14:06

Цитата:

Сообщение от Кошка Ш. (Сообщение 1285754)

Впевнена,не всі ми знали про нашу Англічанку стільки подробиць.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009471121195

Tess 11.11.2022 17:42

Чего молчим, чего не радуемся? Сегодня освободили Херсон и это не просто очередной освобожденный город, это коренной перелом в войне!!!
Верим в ВСУ и Победу, она не за горами!

Текущее время: 20:49. Часовой пояс GMT +3.