Re: Ирисы
Я недавно купив Фатрин в пакетиках по 3 гр. (на 10 л). Що цікаво - у інтернеті є розфасовки лише по 5 л. І описують як засіб для захисту зернових (у Антихруща теж не передбачено поливу під корінь, лише замочування і обробка зернових). А тут на пакетику - внесення у грунт під корінь і оприскування, захист від гризучо-смокчучих - совки, личинки хруща, дротянки, медведки та ін. Ефективне при 15-20 градусах, тому і чекав потепління. Срок дії препарату - 2 тижні. От я повзав по ділянці, поливав усе - троянди, іриси, флокси, бузок, грушки-абрикоски-персики, виноград, малину і т.п. Вилив 14 відер, де грамів 100, а де і літр-два на рослину! На завтра залишив полив суниці. Запропонував мені це труїдло знайомий, який цими ядами-гербіцидами торгує давно і добре розуміється. А купував я взагалі заради ірисів, троянд, суниць і малини - дуже загризають личинки хруща і дротянки з личинками (гусінню) совок. На майбутнє візьміть за правило читати назву діючої речовини і міняти препарати з діючою речовиною (назви препаратів можуть бути різні, хіба процент різний, а діюча речовина - одна і та ж), бо шкідники звикають до одного і того ж яду. Наберіть Альфа-циперметрин, отримаєте масу назв:Аверс, Альтекс, Альфа і т.п. А у Актарі - тиаметоксам, він навіть у Селест-Топ (допосадковий обробіток-змочування картоплі) і ще в багатьох препаратах. Остерігайтеся підробок! Шукайте тільки у великих Садових центрах чи Метро, Нова Лінія, Епіцентр і т.п.
|