Цитата:
Сообщение от Лучик
Растут в рядочек 4 деревца одинаковых колонок. и только у этого такие листочки. Грунт везде одинаковый.
А препараты калия - это какие и по листу или в почву вносить? 
|
Не однакових..я тобі різні сортозразки надсилала

..
У різних сортів різна потреба у калію

(наприклад, у звичайних сортів, не колоновидних, найбільше від нестачі страждає Скіфське золото (дерево ніби обпалене), в той час коли інші дерева на цій же ділянці стоять без видимих ознак хлорозу). До речі, стійкість до захворювань також у всіх сортів різна- одні сильно пошкоджуються, інші не хворіють, на деяких сортах хвороба знаходиться у латентному стані.
Краще вносити добрива (той же самий сульфат калію) по листу, позакоренево -буде швидший ефект. Більш пролонгована дія у калімагнезії, калійної солі, звичайного попелу, якщо внести їх в грунт (під полив чи дощ), але у тебе не така вже і критична ситуація (бачила і страшніші випадки). В будь-якому разі, навіть якщо діагноз поставлений не вірно (хоча симптоматика схожа) калій зміцнить дерево, поліпшить його стан, збільшить опірність до хвороб та морозостійкість.
Слід зазначити, що калій погано засвоюється, якщо грунт бідний на азот. Якщо у твоїй землі його обмаль, то, можливо, варто звернути увагу на комплексне добриво, наприклад, нітроамофоску (азот в його складі іще не зашкодить, до середини літа його вносити можна).
На жаль, більшість із нас (я не виключення) не знає точного хім. складу своїх грунтів на теперішній час, тому і доводиться визначати дефіцит того чи іншого елементу по візуальних ознаках, робити припущення, ставити попередні діагнози, дослідним шляхом вибирати саме для ваших грунтів ідеальні добрива, отрутохімікати і т.д. Конкретно...отакий препарат..отакі дози...не можу я так сказати ( в своєму організмі не розберусь, не можу визначити що йому не вистачає

, а чогось не вистачає однозначно). Тільки експериментальним шляхом і методом виключення шукаємо причину та лікуємо. Внесення добрив не виключає внесення отрутохімікатів, так що спробуй і одне, і інше.