Показать сообщение отдельно
Старый 25.07.2017, 12:08   #2401
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от dnd Посмотреть сообщение
Дима, а можно фото этого "риса" и "полгороха"? ...
Добре, буду робити покажу. Ну розмір це більше для того, щоб орієнтуватися, скільки там вологи лишається. Високотемпературні сири майже не виділяють при пресуванні сироватку, там її вже як би і немає.
Цитата:
Діма, а ти сири що на тепловій видержкі перевертаєш? У мене 2й тиждень лежать, надувались але злегка, я їх перевертала переодично, а це один сьогодні таку гульку видав і бочинку надув, щось не хочеться перевертать, щоб не зім"явся, чи можна? Божечки, який в цій кімнаті аромат стоїть, можна слиной вдавиться, хоть щас бери і ріж....
Сир на теплий витримці перегортаю що дня, бо він росте дуже сильно, як би не розірвався. Зараз після перегортання ще й підставляю під края щось, щоб не скатувався на один край (пробки від вина), був більш/менш рівномірно випуклий. Але тут мені підказали, що ці сири ( котрі з теплою витримкою) треба робити вже з форми трохи випуклими, щоб "бульби" рівномірно в середині росли (не було біля кутів маленьких дірочок) Якщо немає форми, то кути треба зрізати перед формуванням коринки (поки ще м'який) Ну я не знаю, чи буду я це робити. Щось нема бажання, і так добрий. Поки ж не продаю
Обов'язково, коли виймаєте на теплу витримку, вже повинна сформуватися пружна коринка, поки він лежить у холодильнику обтирайте його солонуватою водою. Ще я формував якось у формі сир без тканини. Було дуже багато напливів на бокових стінках сиру. В результаті на теплій витримці ці всі напливи поразперало , вони розкрилися, мабуть весь газ вийшов через них Не виріс цей сир. Так що формування і коринка теж дуже важливо. Ось кожен раз щось нове з нюансів з'ясовується... Добре хоч що брак з'їсти можна
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
dnd (25.07.2017), lyudmyla6y (25.07.2017), Ветка (25.07.2017)