Виявляється я не знала, не тільки про те, що в нас не було спеки, а й про те, що у нас не йшли дощі

.
Цитата:
Сообщение от Slavko
|
Суперечите своєму ж посиланню. На цьому ресурсі відмічається, що дощі проходили майже щотижня, так воно і було насправді. І що означає серйозних? Рослинам вистачає помірного дощу раз на тиждень, ніж одного великого раз на півроку. І, бажано, вийти на свою норму. На Хмельниччині вона становить біля 650 мл в рік, що значно перевищує багаторічні показники в інших областях. До того ж, у нас свій мікроклімат, який не завжди прогнозується (вплив Подільских товтр), погода може суттєво відрізнятись, ніж в цілому по області.
Цитата:
У Вас на фото трава у міжрядді навіть пожовкла.
|
Вибачте, а якою повинна бути скошена трава всередині жовтня (!) на бідних грунтах по якій періодично катаються трактори? Молодою та соковитою, як у травні?
Цитата:
Ви ж знаєте, що у Ваших підщеп неглибока коренева система. Крапельне зрошення у Вас прокладено?
|
Ні, не прокладено і не збираємось його прокладати, так як сади на 54-118 добре ростуть та плодоносять в наших кліматичних умовах навіть без додаткового зрошення. Нераціонально. До того ж, я неодноразово наголошувала, що сад у нас висаджений на глинистих грунтах, які добре утримують вологу навіть в засушливий період. Навіть в умовах абсолютної відсутності опадів влітку 2015р та при дефіцити дощів у 2016р без крапельного поливу ми були з врожаєм (фото я показувала на сторінках форуму після кожного завершення збору плодів). Правда у 2016 цей сад попав під град. В іншому господарстві, яке знаходиться за 60 км одне від одного, того року врожаю не було зовсім- все знищили ранньовесняні приморозки. Цей же сад добре плодоносив.
Що ж говорити за цей рік..В цьому році погода була для нас більш ніж сприятлива-під заморозки не попали, гради обминули, дощі йшли майже кожного тижня.
Цитата:
Плоди масово сипляться не через температуру повітря, а через брак вологи в ґрунті. Коли дерево стоїть перед вибором: дати воду листю чи плодам - воно обирає листя.
|
Коли є брак вологи є в грунті, то дерево не дає ні таких врожаїв, ні таких приростів. Як видно на попередніх моїх світлинах маса плодів типова для даних сортів, прирости достатнього розміру, дерева знаходяться в задовільному стані.