Показать сообщение отдельно
Старый 01.11.2017, 01:57   #714
Sveta
Яблоневый гуру

Поблагодарили 29,615 раз(а) в 3,061 сообщениях
Sveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Яблоня(сорта и агротехника)

Цитата:
Сообщение от Slavko Посмотреть сообщение
Читаємо уважно:
13-19 липня
20-26 липня напр. Шепетівка 11% від норми, Кам'янець 3% від норми)
Наступний тиждень на ресурсі, на жаль, відсутній.
Так наші сади і не в Кам'янці, а за 20 та 40 км від нього. Але, якщо говорити і за місто, то в кінці червня нас заливало:
http://www.sadiba.com.ua/forum/showp...&postcount=183

http://www.sadiba.com.ua/forum/showp...&postcount=186
І це я іще не за всі дощі писала...Було б дуже дивно, якщо б така погода трималася щодня. Кількості опадів тоді всім вистачало, якби іще так в липні дощі йшли, як в червні, то мали б інші, більш суттєвіші проблеми. На той час, вологи було більш ніж достатньо.
По друге, дані формуються лише за результатами, які подаються працівниками метеостанцій. На жаль, таких служб у кожному селі нема, тому всі цифри, що наводяться метеослужбами по району/області є УЗАГАЛЬНЕНИМИ. Ви, напевне, знаєте випадки, що в одній частині села пройшов сильний дощ, а в іншій і краплі не впало, а в цілому, по статистиці вологи достатньо. До того ж, не відкидаємо людський фактор..у мене знайома метеоролог. Знаю я, як ця звітність робиться.. Знову ж таки, наголошу, якби у нас в цей період не йшли дощі, то не було б і приростів, і врожаю, і гарної закладки на наступний рік. Для нас рік був сприятливий.

Цитата:

Що бачу я в наведених даних...По першій цитаті...Опади таки були, правда неістотні..
По другій цитаті..Опадів ПРАКТИЧНО не було 6 днів, але таки ж в кінці тижня вони пройшли. Слава, ви мене хочете цими цитатами переконати, що дощі у нас не йшли в цей період.. І, взагалі, яке відношення узагальнені середні показники по області мають до КОНКРЕТНО МОЄЇ ділянки, де нема ніякої метеостанції, тобто дані не знімаються, не фіксуються і в звітність не подаються?
Цитата:
Ви ж самі там певно бували, коли закладали свій колекційний сад). Зважаючи на кількість капіталовкладень, вони не можуть собі дозволити ставити врожай в залежність від погоди.
Колекційні сорти привезені не з Польщі, та й для й для закладки базових колекцій міжнародний досвід вирощування промислових садів недоречний зовсім. Це трішки інше..Плюс не забуваємо, сади в Польщі закладені переважно на підщепі М9, яка потребує додаткового крапельного зрошення..і про державні дотації не забуваємо також (от чого реалізаційна ціна яблук із Польщі інколи нижча, ніж собівартість яблучної продукції у нас.
Цитата:
Але якщо дійсно Ваші фото зроблені в середині жовтня - не факт, що таке осипання є чимось аномальним.
Я не вважаю це аномалією, просто знімальна стиглість цих сортів за багаторічними даними настає в кінці жовтня, в цьому році настала на тиждень-два раніше і це не було проблемою відсутності вологи. Це свідчить лише про те, що сорт набрав суму акт.та еф. температур швидше, ніж в попередні роки, тобто літо було жаркіше в порівнянні з минулими роками..
І, взагалі, я наголошувала, відповідаючи про час зйому Ренета Симиренка, що знімальні строки розписані по багатьох сортах, але є роки, коли яблука дозрівають швидше, а є роки, коли дозрівання затягується. Перш за все, оцінюємо візуально, органолептично + робимо поправку на умови року.
Цитата:
Це так. Але клімат змінюється.
Ось..Нарешті... Так і я ж про це весь час говорю. Якщо ви збирали свій Ренет Симиренка на початку листопада, то це не означає, що в наступного року знімальна стиглість не настане для нього в кінці вересня.

---------- Post added at 01:57 ---------- Previous post was at 01:19 ----------

Цитата:
Сообщение от Ксения Посмотреть сообщение
Свет, а когда собирается Ренет Семеренка и др познеосенние и зимние сорта?
Ксюш, на таку розвернуту відповідь по Ренету ти напевне і не сподівалась ?

Последний раз редактировалось Sveta; 01.11.2017 в 01:55.
Sveta вне форума   Ответить с цитированием
10 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Annetta (01.11.2017), apple1210 (01.11.2017), Ellina (01.11.2017), kasandra (04.11.2017), yri (10.11.2017), yurko-s (02.11.2017), Деметра (01.11.2017), Ромашка Ромашкина (03.11.2017), стелла (02.11.2017), цитадель (01.11.2017)