Можливо я помиляюсь, але на світлині я бачу лише бруньку і невеличку частину щитка, який закінчується безпосередньо над брунькою


Згідно технології, щиток, зазвичай, роблять приблизно 3см (для певних сортів та культур є виключення, вони не попадають під загальноприйняті рекомендації, наприклад, колоновидні сорти яблуні (в них зміщені міжвузля і доволі проблематично зрізати щиток саме такої довжини та розміру)).
На прикладі яблуні (знайшла у себе лише такі світлини, всі фотоархіви не переривала):
щиток біля 3 см, брунька розміщена посередині, довжина щитка до бруньки і над брунькою майже однакова




Випирання бруньки-мені здається, це є ні що інше, як просто поділ клітин, який активно відбувається після окуліровки наприкінці літа, просто внаслідок невеликої кількості деревини щитка вище бруньки це стало надто помітно.
Як ти правильно підмітила, це не є проблемою раннього зняття плівки, адже для успішного приживання, при дотриманні строків та технології, достатньо 1,5-2 тижнів.