Цитата:
Сообщение от Лешик
Всю стяжку, если она была грамотно сделана, переделывать (и тем более разбивать) не надо. Посмотрите ролики, почитайте. Грубо говоря, уложить трубы, залить самовыравнивающейся смесью и стелить пол (линолеум, паркет, ламинат).
|
у нас не стяжка, а дерево на лагах. У нас і будинок не великий, крім того де власне зробили теплу підлогу, залишалось десь 70 квадратів. Але вартість робіт і матеріалів щоб повністю зривати підлогу, піднімати рівень, лити стяжку, поверх неї теплу підлогу, знову стяжку і потім ще фінішне покриття була дуже і дуже немаленька. Вартість прокладки самих труб із роботою і матеріалами в порівнянні із вартістю всього "сендвічу" підлоги ну не те щоб дрібниці, але відносно невелика

Ну і в принципі я не шкодую що є батареї, навіть із ними від вікон досить відчутно йде холод (не тягне, а саме холод від скла). Без радіатору під вікном не уявляю як би я зараз сиділа на дивані де за спиною 2 вікна. При тому що я абсолютно не теплолюбива і спати при температурі вище за +18 мені вже некомфортно.
Але ж я нікого не переконую у своїй правоті

просто кажу що тепла підлога це хоч і задоволення, але з недешевих і тільки нею не обійтись - знову ж, імхо. А так то звісно приємно, і душовий піддон у нас підігрітий, і з душа вилазить на тепленьке приємно. Але батареї все одно потрібні, мені так точно.

Ну і щодо того що вони зайві - я собі дозволю з вами не погодитись. Коли робили опалення я спочатку півроку штудіювала форуми, потім консультувались не з одним професіоналом у сфері опалення, при чому найдосвідченіший із них абсолютно був не зацікавлений фінансово нас якось "розвести" на зайві батареї чи щось таке. Коли він сказав що обов'язково під кожним вікном має бути радіатор, я намагалась і так і сяк - а якщо тут три вікна то чи можна 2 батареї біль потужні а не три, а якщо тут на кухні все закрите меблями можна без батареї? Він був непохитний - ні, якщо хочеш щоб все було правильно і не було цвілі та інших проблем - тільки під кожне вікно, хай і слабеньку. Привів мені аргументи, я вже все й не пам'ятаю, потім я і сама впевнилась що він правий, начитавшись інформації. Так що все-таки залишусь при своєму, хоча я хотіла краще в кожну кімнату по одній батареї ніж 2-3, але зробили як треба і не шкодую.