Цитата:
Сообщение от Natalinda
Мeнe кількість обробок вказаних у статті нe дивує. Так, засмучує, алe нe дивує. Промисловe виробництво, воно такe.
Ми для сeбe тeж обробки по мінімуму проводимо.
|
Наразі, не секрет, що всі засоби захисту у нас в Україні коштують чималих грошей. Дотримуючись всіх рекомендацій і беручи до уваги світовий досвід (до 40 обприскувань) , наші вітчизняні виробники будуть не конкурентноспроможними, понесуть збитки, так як просто не зможуть продати свою продукцію із-за високою собівартості, і, відповідно, високої реалізаційної ціни, буде дешевше завозити яблука із-за кордону, де садівництво дотаційна галузь або має потужну державну підтримку. Жодний виробник плодово-ягідної продукції в Україні не буде проводити таку кількість обробок, якщо хоче мати прибуток. Зайвий обробіток-це додаткові капіталовкладення та зменшення доходу. Ніхто із виробників, які рахують СВОЇ гроші, не зацікавлений в необгрунтованих обробітках та збитках.
Особисто ми, намагаємось знайти золоту середину..В цьому році було проведено 7-8 обробок (варто було передбачити іще 2-3 (позакореневе підживлення, так як в наступному році можемо залишитись із мінімумом врожаю, внаслідок перевантаження в цьому році), але не склалося). В цілому яблука були чисті, за виключенням Ренета Симиренка та Джонаголд Супра, але на ці сорти ми ставку і не робили- сад молодий, ці сорти іще не вступили в пору товарного плодоношення, не хотіли нести додаткові затрати заради поодиноких яблук. Почекаємо товарного плодоношення-збільшимо кратність обробок цих сортів.
Що стосується слів у статті про ГМО..особисто я буду першою, хто посадить у себе такі сади, якщо, генна інженерія, все ж таки, добереться і до сортів яблуні

. Це буде прорив у садівничій галузі, адже, під себе, можна посадити ідеальний сорт. На даний час -є МОДЕЛЬ ідеального сорту, але самого такого сорту не існує. Отримати продукт, в якому впроваджені/залучені гени морозостійкості, посухостійкості, скороплідності, високих смакових та товарних якостей, стійкості до хвороб та шкідників (приємний бонус-відсутність будь-яких хім.обробок при вирощуванні таких сортів

), що може бути краще для виробника та споживача. Але, поки що, це для нас недоступно, на жаль, такого ГМО-матеріалу не існує і чи буде він взагалі існувати-під великим питанням.