Штучна чи справжня ялинка для мене непринципово, є і невелика штучна, можемо поставити і справжню якщо хочеться.
Але був у мене один святковий бзік

Я з дитинства у бабусі пам'ятаю різдвяну карусель, що від тепла свічки крутиться і ніжно дзеленчить.
Оцей тихесенький мелодійний передзвін із запахом свічки, хвої і мандаринів - це для мене есенція святкового настрою.

Коли я уже почала прикрашати свою ялинку, у мене прямо манія почалась - знайти таку іграшку, от без неї мені свято було неповноцінне і усе

Ситуацію ускладнювало те, що я поняття не мала як ЦЕ називається. В магазинах де я 5 років живописно махала руками і намагалась своїми словами описати що я хочу, продавці робили отак

і нічим не могли допомогти.

Слава інтернету, кілька років тому я знайшла і назву, і навіть де купити. А зараз уже і китайці почали клепати схожі штучки, хочу докупити ще парочку поменших, під чайну свічку.
Таку собі купила на амазоні з Британії
А ще ми з чоловіком як почали жити, започаткували власну традицію.

Збираємо іграшки у формі символа року (якщо вже ніяк не виходить знайти - то хоча б кульку із зображенням). 1 рік - 1 іграшка. Уже більша частина є.
У минулому році у батьків із коморки в під'їзді вкрали всі коробки з новорічними іграшками. Я плакала, як мала дитина, тиждень мабуть.
Там були розкішні іграшки ще з маминого дитинства, мої дитячі улюблені фігурки, просто дуже красиві набори кульок. До того ж такої якості скляні прикраси зараз коштують як героїн

А потім батько знайшов 1 коробку, що ті покидьки не взяли. Якраз ту, де були наші фігурки символів року і мої улюблені з дитинства фігурки.

Хоча всі інші іграшки все одно шкода до сліз.
Полізу, мабуть, завтра на горище, поставлю свою карусельку і буду створювати собі настрій новорічний. Бо в цьому році шось туго із святковими емоціями