На весну замовила 6 троянд (Bienvenue, Genevieve Orsi, Paul Bocuse, Crown Princess Margareta, Jubilee Celebration, Boscobel). Тепер перериваю тему, щоб собі розложити в голові, як їх садити.
Поправте, будь ласка, якщо щось не так.

Місце під троянди з осені не готувала. Більше того, хочу посадити їх на цілині. Тому хочу спочатку зняти дерен розміром 5-6 м на 2 шириною (вистачить?), перекопати (там взагалі можливий грунт з щебінкою, навіть не знаю...). Тоді додати пересіяної землі з грядок + пісок (у мене суглинок). Все ще раз гарно перекопати. Тоді (але не зразу, звичайно) викопати 6 ям. Але от схеми собі ще не дуже уявляю, хотіла шахматкою, ззаду Paul Bocuse, Bienvenue, Crown Princess Margareta, перед ними Genevieve Orsi, Boscobel, Jubilee Celebration. Такс, в яму дати попелу, суперфосфату, курячок сухих (?), може знайду трохи листового перегною-пересію (?), це все перемішати, зверху засипати чистим грунтом і посадити троянди, заглибивши максимум на 5 см. Перед тим їх може замочити, якщо ОКС, якщо ЗКС - добре полити за годину-дві до посадки. Потім полити відро на кущ (якщо буде сухо, якщо ні - піввідра). Зверху окучити, якщо без листя (?), якщо з листям - трошки окучити землею і затінити (сонячне місце).
Що скажете?