Цитата:
Сообщение от Lisenok
Моя осталась как на третьем фото. А хотелось как на первых двух. Третье фото - это полутень? Значит, моя так и не побуреет никогда?((
|
Туя не должна быть бурой!!!!
Если она вошла в зиму здоровой, то она должна быть как на первом фото.
Третье фото это не совсем полутень, это солнечная юго- восточная стена здания. Ей там теплее, чем остальным на открытом пространстве и она не приобрела " загар" от мороза и солнца. У нас ещё очень холодно и пасмурно. С наступлением тепла хвоя станет значительно ярче

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:25 ----------
Цитата:
Сообщение от Pixie
Я знаю, що це мабуть уже обговорювалось, але 30 сторінок аналізувати нема коли.
Підкажіть, кому не лінь.
Хочу взяти 2 десятки туй для живоплоту. 10 штук точно брабант. Чи є сенс брати 10 іншого виду, для більшої декоративності? Наприклад тую колоновидну?
Є ще смарагд і смарагд вітбонд, але наскільки я зрозуміла, смарагд не дуже підходить для огорожі і набагато повільніше росте.
Ще дивилась на Туя складчата Мартин, але не можу зрозуміти його швидкість і габарити росту відносно брабанту.
Чи не гратись і взяти 20 штук брабанту? Задача - максимально швидко виростити стіну, а не ряд декоративних конусів, які 10 років будуть рости до 1,5 метри.
Ну і заодно питання попутні:
1. Чи можна посадити 1-2 літки туї поки що в школку, а на постійне місце висадити восени або наступної весни? Як мінімізувати втрати при такому варіанті.
2. Якщо садити брабант, приблизно за скільки років розраховувати на висоту десь 1,5м? Пришуть приріст 30 см на рік, я розраховую на 4-5 років, але чи правду пишуть? Чи може рости по 10 см, якщо земля чи місце не сподобається?
|
Аня, моим туям Смарагд 13 лет, садила высотой 0,8 м , сейчас около 5 м. Молодые Смарагды в год растут примерно 30 - 50см. , когда высота уже от 0,6 м.
Я очень сильно не люблю Брабанды. Завтра сделаю фото для наглядности.
Маленькие туи лучше садить в школку, им там будет комфортнее. Я сажу в горшки ( или полиэтиленовые пакеты) закапываю в землю и в полутень, чтоб не перегревались. Главное чтоб на виду были.