Re: Болезни роз ( продолжение)
Лєна, сумніваюся в резистентності грибів. Обробки були не безперервні, просто були частіше, ніж всім іншим кущам. До того ж, обробки різними фунгіцидами якраз стримують резистентніють, а не сприяють їй.
Мідним купоросом недавно не обробляв, цієї весни обробляв всіх Орданом (там один зі складників-мідь).
Отримав повідомлення з Білорусі, що там захворіла Кордеска цією ж плямистістю, в саду, де доглядом за трояндами не заморочуються. Тобто там не те що вкрай рідко можуть застосувати фунгіцид, там навіть підживлюють раз в рік.
І ще. Мої, завжди здорові Кордески захворіли різко і майже одночасно. А фунгіциди я застосовував на них і раніше, коли вони і не думали хворіти цією плямистістю.
Відпишуся, що виросло в банці.
Мене не покидає відчуття, що всі ми шукаємо причину проблеми не там і не і в тому, що потрібно. Може, я не правий.
Якщо б вдалося підключити до цієї розмови Ларису Larissa- ми б, можливо, знайшли значно швидше відповідь. Я завжди дивувався, наскільки легко вона оприділяла проблеми троянд, і мені до її рівня ще рости і рости.
|