Тема: Вишня
Показать сообщение отдельно
Старый 28.05.2018, 22:29   #694
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Вишня

У мене і прадід, і дід дуже любили свій сад, той же бузок, груші, абрикос дід шукав конкретні сорти і віз в село, не садив що попало. При чому прадід просто садив гарні дерева і доглядав за ними вправно, а дід уже збирав книжки, сам вивчав щеплення, одним словом - був освічений ентузіаст як на свій час. Може там дійсно був якийсь гібрид вишні, але вона точно була крупна, дуже темна і ідеально підходила для консервування, і в транспортуванні прекрасна. Сік темний був, плями на всіх речах і на стінах від вибивання кісточок))) А називали її шпанкою. І сусіди свою також.
І при цьому ми з вами говоримо про абсолютно різні типи ягід. Не схильна думати, що дідусь помилявся чи переплутав, бо в нього всі дерева були записані в зошиті і все було впорядковане і систематизоване. Мабуть дійсно був якийсь на той час новий сорт, який спростили до звичної назви. На жаль, вже давно нема в кого спитати.

Моя достигне на днях, пофоткаю нормально і прийду з фото
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
andreikaFA (28.05.2018), Gusenitsa (28.05.2018)