Показать сообщение отдельно
Старый 29.05.2018, 14:46   #3995
Музей
Местный

Поблагодарили 2,833 раз(а) в 422 сообщениях
Музей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond reputeМузей has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Подбираем сорта роз-2 ( продолжение)

Цитата:
Сообщение от Самбука Посмотреть сообщение
Очень нужен совет.Почти справилась со своей центральной клумбой.Осталось придумать окантовку. Сейчас там временно гвоздика.Посадила,какие семена были в таком количестве.За гвоздикой,петунья,но ее планирую в горшках выращивать.
Хочу на переднем плане низкие розы чередовать с тюльпанами в корзинках.
Часть клумбы на постоянном солнцепеке.Хочется устойчивую к солнцу,дождю,неукрывную и красивую.
Буду признательна за советы!Кустов надо много,не хочется прогадать. Спасибо!
Ви обрали дуже складний варіант для Вашої клумби. Навіть, якщо виконувати роботи будудь наймані працівники, Ви ризикуєте бачити іх на Вашій клумбі надто часто. Я мала петунії, бегонії в минулому сезоні і більше не буду так робити. Після кожного дощу виникала необхідність замінити рослини, що постраждали і втратили декоративність. Не завжди є можливість "дістати з рукава" саме такий сорт, саме такого розміру.
Петунія не любить дощ. Вона любить полив під корінь, але не дощ. Тому, ми можемо бачити розкішні клумби з петуніями в спекотних країнах. Я би відразу відмовилася від однорічників і обирала троянди, в якості постійноквітуючих та мшанку шиловидну їм "в ноги". Ще можна висадити барбариси з жовтим листям. Маю досвід з кількома сортами. Собі залишила рядок з барбарисом Марія. Він швидко нарощує листя навесні, має яскравий жовтий колір на сонці, а взимку він майже непомітний після опаду листя і не псує вигляд клумби.

Бачу на фото, що гвоздика темного кольору не виграє на темному фоні мульчі з кори. Я би обирала квіти світлих відтінків, щоб забезпечити контраст.

Ще я бачу проблему тому, що "Часть клумбы на постоянном солнцепеке". Це означає, що оформивши всю клумбу одним сортом (наприклад троянд), Ви отримаєте ділянки, на яких одна й та сама рослина виглядатиме по-різному.
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Ellina (29.05.2018), len4ik8 (29.05.2018), Долорес (29.05.2018), Елка (19.06.2018), Лешик (28.10.2018), Самбука (29.05.2018), Южная (06.06.2018)