Цитата:
Сообщение от Самбука
Очень нужен совет.Почти справилась со своей центральной клумбой.Осталось придумать окантовку. Сейчас там временно гвоздика.Посадила,какие семена были в таком количестве.За гвоздикой,петунья,но ее планирую в горшках выращивать.
Хочу на переднем плане низкие розы чередовать с тюльпанами в корзинках.
Часть клумбы на постоянном солнцепеке.Хочется устойчивую к солнцу,дождю,неукрывную и красивую.
Буду признательна за советы!Кустов надо много,не хочется прогадать. Спасибо!
|
Ви обрали дуже складний варіант для Вашої клумби. Навіть, якщо виконувати роботи будудь наймані працівники, Ви ризикуєте бачити іх на Вашій клумбі надто часто. Я мала петунії, бегонії в минулому сезоні і більше не буду так робити. Після кожного дощу виникала необхідність замінити рослини, що постраждали і втратили декоративність. Не завжди є можливість "дістати з рукава" саме такий сорт, саме такого розміру.
Петунія не любить дощ. Вона любить полив під корінь, але не дощ. Тому, ми можемо бачити розкішні клумби з петуніями в спекотних країнах. Я би відразу відмовилася від однорічників і обирала троянди, в якості постійноквітуючих та мшанку шиловидну їм "в ноги". Ще можна висадити барбариси з жовтим листям. Маю досвід з кількома сортами. Собі залишила рядок з барбарисом Марія. Він швидко нарощує листя навесні, має яскравий жовтий колір на сонці, а взимку він майже непомітний після опаду листя і не псує вигляд клумби.
Бачу на фото, що гвоздика темного кольору не виграє на темному фоні мульчі з кори. Я би обирала квіти світлих відтінків, щоб забезпечити контраст.
Ще я бачу проблему тому, що "Часть клумбы на постоянном солнцепеке". Це означає, що оформивши всю клумбу одним сортом (наприклад троянд), Ви отримаєте ділянки, на яких одна й та сама рослина виглядатиме по-різному.