Цитата:
Сообщение от Lionel
Всі ці варіанти не зовсім пасують один для одного, вони просто абсолютно різні, хоча по окремості більшість з них є класикою, кожна зі своїм характером, наприклад для порозуміння з Ельфом треба часом років 4-5.
Ви б краще описали що вихочете досягти візуально і розповіли б про вихідні умови - місце, грунт, потенційний догляд.
Друге - де ви знайшли ціну в 30 Є? Вчора я був у місцевій беллафлорі (30 км від Відня) і бачив Ельфа у 6 л контейнері свіжозавезеного, і він вартував 21 Є... Для України це якби мовити ... дещо задорого.
|
Всі троянди, що я брала від МійСад, є з Німеччини. Тому така ціна.
https://moisad.ua/katalog/roza-sally-holmes-1
Маю складну задачку.
В першому "поверсі" маю ШтадРом, як бордюрну. Вона пишно та постійно квітне, не хворіє, не вимерзає, не страждає від дощів.
На другий поверх висаджені гортензії Анабель. Не можу примусити себе від них відмовитися, але вони помалу наростають і квітнуть з середини червня, буквально до початку серпня. Постійно страждають від надлишку сонця, І в результаті ця зона стоїть лиса.
Я хочу її прикрити хоча б частково на травень-червень трояндами. Якщо гортензії не виживуть, значить, так і буде.
Садити там один сорт не варто, оскільки підростає платан, він даватиме тінь і один сорт рослин не виглядатиме однородно.
В 2017-му все виглядало так.

І я сподівалася, що в 2018-му вже буде як заплановано, але так не складається саме через гортензії.
На задньому плані гортензій показала клен Бладгуд, троянди Флорентіна та Пьер де Ронсар. Вони там посаджені, але ще не підросли.

Зараз така ситуація. Гортензії знову все псують.

Шукаю світлі сорти троянд з блискучим темним листям на місце гортензій.