Показать сообщение отдельно
Старый 10.07.2018, 22:17   #2086
Heliophila
Освоившийся

Поблагодарили 574 раз(а) в 69 сообщениях
Heliophila is a splendid one to beholdHeliophila is a splendid one to beholdHeliophila is a splendid one to beholdHeliophila is a splendid one to beholdHeliophila is a splendid one to beholdHeliophila is a splendid one to behold
По умолчанию Re: Розовые хотелки

Цитата:
Сообщение от Lionel Посмотреть сообщение
А чим вона вас привабила? ... в сенсі збрання квітів на конфітюр.
Саме так, Сергію! Це довга і доволі романтична історія, якщо дозволите. На дачі моїх батьків у 70-ті росло багато троянд, але після паводку мама вирішила "жодних троянд". І залишились тільки центріфолії та один монстр. Як ви здогадуєтесь, це була вона - моя "хотілка". Лапаста, колюча, але квіти..., але аромат..., але настоянка.... Потім батьків не стало, я успадкувала дачу і не мала жодних уявлень, що і як треба робити з трояндами. "Монстра" зимувала у мене просто неба, навіть не скидаючи листя під снігом. Так було три, чи чотири зими. А потім вона начебто і вийшла із зимовки, а через якийсь час просто почорніла вся і коріння розсипалося в руках як труха. З цього моменту я почала шукати її, аби відновити "мамину троянду". Людині, яка новіть не визнавала трояндові букети в подарунок, здавалося, що це буде легко. Назви не знала, де батьки її взяли - також. Пошуки тривали. Дізналась, що бувають флорібунди, старовинні, англійські, канадки і все не те. Якщо збігався колір і листя, не було колючок; або габітус куща не такий, або немає аромату. Якщо все збігалося, то оригінатор вивів її на ринок тоді, коли Монстра вже років десять росла на дачі. У мене в саду оселилося близько ста кущів троянд і, нарешті, я її знайшла (опис)! Пасьянс склався. Мама часто бувала у відрядженнях у Латвії, могла привезти звідти. То як ви вважаєте, чи потрібен мені той Монстр? Адже з нього все почалося
Amour (20.05.2019), Gusenitsa (10.07.2018), kravconok (11.07.2018), Lionel (10.07.2018), planta (15.07.2018), tatyana.c (13.07.2018), Zaja (11.07.2018), Деметра (11.07.2018), Долорес (10.07.2018), Краски Лета (10.07.2018), Люд.а (11.07.2018), стелла (11.07.2018)