23.08.2018, 09:26
|
|
|
Местный
Поблагодарили 3,755 раз(а) в 466 сообщениях
|
Re: Вязание
Олю! Не нервуйся!  Дякую за пояснення!
Процес в"язання із-одного-мотка-в-три-нитки всі знають?
Я про цей метод узнала на осіні-пеньку десь у 2008-2010рр, а через пару років випадково побачила, що моя мама ТАК мотає тонкі нитки, вона цей метод ще з дитинства знала від моєї бабусі, просто рідко його використовувала. Коли при совєтах купляли пряжу в пасмах по 3,50 та 5 крб, то були вдома моталки, спочатку звичайна, заміна вільним рукам або ніжкам перевернутого стільця, а потім вже я купила таку, що не треба було ручками мотати клубок, причому з нього можна було тягнути нитку зверху, або знизу.
Я ці моталки при переїзді комусь віддала, бо на початку 21 століття в"язала із готових мотків, про бобінну нитку навіть не чула. 
Зараз, коли використовую дуже тоненьку бобінну пряжу, а купляти дорогу моталку не можу, та й не хочу, цей метод дуже стає в пригоді, дозволяє плести у 3 або 6 ниток, я сама придумала своє ноу-хау, як поєднувати два клубочки, скручуючи не ТРИ нитки одночасно, а тільки ОДНУ, скручую два кінця ОДНОЇ нитки, а потім в цьому місті ТРИ ниточки, місце поєднання зовсім не видно.
От собі думаю - як нема буде чого робити, може, МК платний зробити? Бо майстрині розказують такі смішні речі, коли беруть всім відомі описи, міняють кількість петель та рядків - це ж важка робота - перерахувати!!! - та поширюють за гроші своє АВТОРСТВО! І люди купляють. 
|
|
|