Цитата:
Сообщение от Сынуля
...
Pomponella. То ли подвой фиговый, то ли еще что то, но она у меня никакая! Буду убирать.
|
Наталя, в чому ніяка? В цвітінні? Мої три кущі цвітуть пишно, і висота приблизно 1,5м. Але, як і написала Лєна, я давніше пересадив їх в краще місце.
Всі мої саджанці Зіни наростають і цвітуть добре. Якщо твої всі 5 саджанців "не дуже", то цікаво, в чому причина. Читав недавно на іншому форумі, що на цвітіння саджанця може впливати, з якої частини гілки бралися бруньки для прививки. Здається, там говорилося, що якщо знизу гілки-то кущ буде краще наростати і гірше цвісти, якщо з верхньої частини гілки-навпаки: гірше наростати і краще цвісти. А найкращий варіант- з середньої частини гілки.
Але в чому у тебе причина, якщо інші саджанці радують значно більше, можна попробувати розібратися, хоча не факт, що то реально.
А от тільки вчора мене заблокував у фейсбуці один відомий український постачальник троянд (тут на форумі він, здається, давно не появлявся) за те, що виявилось, що в деяких питаннях розоводства я розумію більше, ніж він (я посмів заперечити його некваліфікованим порадам у догляді за трояндами). Пишу не з ціллю похвалити себе, просто дивна така реакція відомого продавця троянд. І надіюся, що колись ми в Україні матимемо європейські стандарти взаємовідносин у бізнесі.
Цитата:
Сообщение от Марита
Олександр, а на передньому плані прикопані горщики, це Ви викопуєте на зиму або так обмежуєте розповзання?
|
Марина, майже всі мої кущі троянд посаджені у відра (в котрих відрізано дно). На жаль, на моїй ділянці дуже багато мишей-польовок, котрі з великим апетитом їдять коріння троянд. Садити троянди звичайним способом мені немає смислу, а от у відрах у більшості випадків коріння зберігається. В моєму дитинстві мама старалась вирощувати на цій же ділянці звичайні чайно-гібридні троянди, але потім довго ми троянди не вирощували зовсім. Був випадок подібний, як у мене цієї весни, коли мама не розуміла чому весною гілки не наростають, а виявилося що весь корінь з'їли миші. Я недавно писав про це тут в темі "Вредители роз".