Показать сообщение отдельно
Старый 12.09.2018, 00:10   #2816
Олександр
Местный

Поблагодарили 4,573 раз(а) в 325 сообщениях
Олександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Болезни роз ( продолжение)

Цитата:
Сообщение от Lionel Посмотреть сообщение
Вибачте, я більше не буду - справді не стримався...
Я все-таки за те, щоб дискутувати по питанні різних порад від профі і не зовсім. У цитаті було написано настільки "мудро", що я призадумався, але потім зрозумів, що там трохи маловато логіки. І це стосується не тільки Вікси, помилитися може кожний. Я до того, що в суперечці народжується істина

Відносно бактеріального раку. Думаю, що все ж залежить, де саме проявився цей рак, і наскільки розвинувся. Мені вдалося ефективно допомогти декільком своїм кущам. Нарости були на гілках, і не надто низько. Я зрізав ці гілки максимально нижче від наросту. Інструменти і руки потім продизенфікував, напевне в горілці, точно не памятаю. Прочитав десь в інтернеті, що бактерії бактеріального раку бояться горілки, тому купив літр хорошої самогонки і оприскав, а також проролив ці кущі нею. Потім при кожному оприскуванні фунгіцидами приділяв особливу увагу цим кущам. Також стараюсь осінню давати їм добре попелу (цієї весни також підсипав). Приблизно за два роки часу кущі наросли добре, і цвітіння також хороше. Ніяких рецидивів не бачу.
Напевне, якщо кущ поражений сильно (і як варіант- при його викопці не утвориться провал в квітнику)-то все ж краще викопати його і спалити, тим більше якщо бактерії постійно потім зберігаються в рослині. У мене була інша ситуація, наприклад один з семи кущів (посаджених одночасно) Jubilee du Prince de Monaco, до того ж котрий виявився в самому центрі посадки.
Недавно у інструкції до Фармайоду прочитав, що ним можна поливати і оприскувати, і одна з проблем, з котрими він бореться- бактеріальний рак. Так що думаю весною пролити ним всі кущі, для профілактики.
І ще по моїх спостереженнях- бактеріальний рак пошкоджував гілки з тріщинами, видно котрі утворилися при наклоні-укритті гілок на зиму. Власне, як і сказано тут вище в повідомленнях.
Всього за всю мою практику у мене захворіли бактеріальним раком три кущі (і всі три мені вдалося "реанімувати").
lebedi (12.09.2018), Nice.helen (12.09.2018), Zaja (12.09.2018)