Показать сообщение отдельно
Старый 07.12.2018, 20:34   #1164
Tat_Nikol
Местный

Поблагодарили 3,755 раз(а) в 466 сообщениях
Tat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond reputeTat_Nikol has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Здравоохранение в общем и в частности. Или помогай себе сам(((

Цитата:
Сообщение от Longe Посмотреть сообщение
...Пошла бы в частную, но, как оказалось, частные клиники в основном, занимаются оперативной коррекцией зрения, которая приносит быстрый доход, или подбором линз, очков, а вот терапия их не интересует - долго, не так прибыльно, как операции... Видимо, и врачей соответствующего направления у частников просто нет.
Розкажу свою історію. 4 роки тому пішла до офтальмолога в районну поліклініку, в регістратурі спитала - нічого, що в мене нема направлення від сільського лікаря? - мовчки дали талончик. Просиділа в черзі 3 години, толпа-духота-спека, лікар заморена, подивилася мої очі в темній кімнаті за допомогою старенького апарата, який я пам"ятаю з дитинства. Вперше поміряли в мене тиск очей - лежала на кушетці, а медсестра тицяла в очі якоюсь печаткою... після ТАКОГО знущання в дусі совка, знайшла приватний кабінєт офтальмолога в міській поліклініці Новомосковська, можна було їхати в Дніпро, але там дорожче. Лікар дуже сподобався, сучасне обладанання. Поміряти тиск апаратом - легенько дмухнули в око. Багато апаратів для корекції зору, на яких займалися дорослі та діти. Два роки я обходилася тільки краплями , вітамінами та уколами в дупу. В лютому вперше лікар мені запропонував уколи в очі (боляче і неприємно... ), через півроку повтор лікування. Ну, краплі+пігулки+уколи в дупу. Про операцію спитала, відповів, що вона буде обов"язково, але пізніше, бо катаракту можна тільки уповільнити. В мене реально зір гіршає, окрім окулярів для вулиці лікар підібрав мені спец окуляри для компьютера, а місяць тому, коли я поскаржилася, що не можу в"язати, підібрав окуляри для читання - одне скло ПЛЮС, а друге - МІНУС! Дивитися далі того, що тримаєш в руках - тільки ПОВЕРХ окулярів, як вчителька в школі. Для мене це незвично, бо в мене короткозорість, читала без окулярів.

Стосовно сімейних лікарей - склали договір з новою молодою лікаркою, старі не працюють, обіцяла приїхати до моєї мами, яка лежить три роки, щоб хоч один раз на неї подивитися. Але так і не вибралася, то машини не було, то сама захворіла. Я не хочу неприємностей, бо мене попередили, щоб в картці мами були записи кожного місяця, тому знову викликала лікаря. На цей раз нова лікарка мовчки щось там записала в картці мами, вже не рвалася до нас в гості.
Не все так погано, в селі є терапевти, стоматолог, гінєколог, можна здати прості аналізи, зробити ЕКГ, є апарати для фізпроцедур (електрофарез тощо)...Швидка чергує біля амбулаторії, навіть гроші на бензін зараз не беруть, як раніше.
Сподіваюся, що ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!!!
Tat_Nikol вне форума  
8 пользователя(ей) сказали cпасибо:
irina s (07.12.2018), lebedi (11.12.2018), Longe (04.02.2019), Sveta (19.01.2019), viol (08.12.2018), Zaja (03.02.2019), Деметра (07.12.2018), Нина (09.12.2018)