Цитата:
Сообщение от WBU
Плоды некоторых томатов начали чернеть сверху по кругу. При этом листья зеленые, не чернеют и не желтеют. Что это может быть? На фитофтору не похоже...
|
У меня после дождей крупноплодные сорта начали трескаться, как правило, по кругу. В дальнейшем, естественно, многие плоды загнивают.
Это касается именно крупноплодных сортов. Мелкоплоды или сливочки не подвержены такой напасти.
---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:52 ----------
Цитата:
Сообщение от Калинович
Ех, а в мене цього року сміх крізь сльози. Помідорів садила багато, сіяла на початку березня, правда розсаду вдалось висадити лиш в другій половині травня - дощило. Частину садила в тепличку під біле агроволокно, частину у відкритий грунт. В нас дуууже сильна фітофтора, тому полотно лиш з боків привіткривала. Так от, дотепер мої помідори цвітуть. Сусіди вже з базарних перший урожай зїли, а мої цвітуть...Підживлювала до цвітіння зеленим чаєм, в період цвітіння додавала ще попіл, плюс оприскувала борною двічі, думаю, через агроволокно їм було мало сонця. Що скажете?
|
Можливо, ви занадто багато поливали свої томати. Ці овочі мають звичку інтенсивно нарощувати зелену масу при надмірному зволоженні і при надлишку азотного живлення. Тоді і плодів завязують мало і від фітофтори страждають найсильніше. Спробуйте посадити на водяний голодний пайок (якщо погода дозволить, звичайно).