01.08.2019, 08:58
|
|
|
Местный
Поблагодарили 3,755 раз(а) в 466 сообщениях
|
Re: Мыши, кроты, медведка и прочие неприятности
Цитата:
Сообщение от mirina
Я не хочу коментувати два останні повідомлення.
|
То тим двом ніколи на голову не кидалася нічна тварюка, ім не воняло, та не заважало постійне шурхотіння над головою...
Я можу тільки поспівчувати...  Реальні дії пропонує інтернет:
Летючі миші можуть проникнути навіть у найменші щілини на горищі або під дахом. У першу чергу бажано визначити, скільки особин оселилося в будинку. Якщо самки вигодовують малюків, то вони не покинуть гнізда до тих пір, поки мишенята не зможуть самостійно пересуватися. Боротися з мишами в цей час безглуздо. Тому починати вигнання небажаних гостей слід не раніше серпня. Також не слід виганяти тварин взимку: у цей час вони впадають в сплячку, а якщо навіть прокинуться, то загинуть від холоду і голоду.
Боротьба з летючими мишами — справа непроста, та для того, щоб вигнати їх з улюбленого місця, можуть знадобитися 2-3 спроби.
Хорошим помічником в боротьбі з крилатими хижаками можуть стати нафталінові кульки
Кажани дуже полохливі, тому можна спробувати позбутися від них за допомогою смужок фольги і яскравих повітряних кульок. Потрібно розвісити їх в місці ночівлі тварин таким чином, щоб вони розвівалися на вітрі і шуршало.
Ще один хороший спосіб налякати мишей — влаштувати їм прохолодний душ. Слід взяти шланг з розпилюючи насадкою і ретельно полити місце під дахом, де оселилися тварини. Летючі миші не люблять воду, тому така процедура їх не обрадує. Якщо повторити захід кілька разів, тварини покинуть своє гніздо...
Скільки б клопоту ні доставляли крилаті гості, необхідно пам’ятати, що багато їх видів занесені в Червону книгу.
Тому позбуватися від тварин слід так, щоб завдана їм шкода була мінімальною. Заборонено використовувати пестициди та отруйні речовини, які можуть привести до загибелі тварин. Також не рекомендується розоряти їхні гнізда, якщо вони не знаходяться на території житла...
|
|
|