Показать сообщение отдельно
Старый 07.08.2019, 09:42   #2874
юльця
Освоившийся

Поблагодарили 155 раз(а) в 50 сообщениях
юльця has a spectacular aura aboutюльця has a spectacular aura about
По умолчанию Re: Помидоры: сорта и агротехника(болезни , вредители в другом разделе)

Марічка. Все мои томаты обрабатывались только фитоспорином, триходермином и р-ром салицилловой кислоты, подозрительные листья удалялись,
Я у цьому році лиш коли насіння сіяла, то превікуром землю поливала. Далі жодної обробки. У тепличці живе білокрилка, та там вже більшість сортів зібрано, частина виявилась детермінантними, лиш декілька рослин ростуть та цвітуть і досі. Інші вже прсто достигають. А у грунті поряд з теплицею білокрилки немає. Томати ростуть , цвітуть та зав'язуються. Із хвороб верхівкова гниль на декількох помідорах довгеньких сортів. А на круглих та серцевидних нема. Тому вирішила, що просто не буду ростити перцевидні та довгі сливки. Хоч і були останнім часом дощі, фітофтори не видно поки що. Все листя зелене. У минулі роки нижні листки обривала по мірі пожовкнення, у цьому в теплиці обрізала зеленим, а у грунті навіть і листя не обривала, нема часу. А помідори стигнуть чомусь раніше на 2 та 3 ярусі, а перша китиця ще зелена.

---------- Post added at 08:42 ---------- Previous post was at 08:15 ----------

Ще про пересорт хочу написати. Гуляли з синочком, побачили жіночку, що коло помідор порається. Запитую, чи не підкаже мені назви сортів, бо в мене такі самі ростуть, а як звати не знаю. Вона й каже, що придбала лищ 2 пакетики, а з них 9 різних сортів має. На пакетиках було написано гібрид Тарасенка, номер не пам'ятає, та чи бичаче чи волове серце. Виросли і грушки і сливки, і червоні і оранжеві, а серцевидні жовті, червоні та рожеві. Сміється, що лиш просто кругленьких червоних одна рослина, за 6 гривень таке різноманіття.
юльця вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Инженерр (16.09.2019), Марічка (08.08.2019)