Показать сообщение отдельно
Старый 29.10.2019, 13:44   #2561
pacat
Освоившийся

Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Re: Болезни, вредители яблонь и груш

Цитата:
Сообщение от Юджин Посмотреть сообщение
Сегодня обнаружила,что над моей райечкой (второй год растет) "поработала" цикадка ...
Как думаете сработает ?
Звичайно спрацює, адже що може не загинути після такої багатократної обробки.

Але хочу сказати ще наступне: Коли в перше стикнувся з роботою цикадки, а потім прочитав тези деяких форумчан типу "ой, це вже кінець, жах!, що робити!?", теж виникло панічне бажання чим швидше бігти і закуповувати хімію та все обробляти. Але, розібрався, вивчив ситуацію і вчасно схаменувся.

Цикадка в саду - це не вирок. Так є такий шкідник в природі, ну й що, в саду ж ви теж не зробите вакуму. Все можна подолати і мінімізувати негативний вплив шкідників. В пріоритеті на довгострокову перспективу має бути не багатократна хімічна обробка, а профілактичні заходи по догляду за деревами, які будуть направлені на захист від цикадки.

Свій досвід захисту дерев від буйволовидної цикадки описав у своєму блозі.

За два роки пошкодження дерев цикадкою у моєму саду скоротилось в декілька раз, і тепер її сліди зустрічаються дуже-дуже рідко. Мене це влаштовує. Сад це не вакуум, а відкрите природне середовище, тому якщо знайду 2-3 порізи на нормальному рослому дереві з високим природним імунітетом - не проблема.

Безперечно боріться з шкідниками і хворобами, але не забувайте укріплювати природний імунітет ваших дерев - саме це має бути в пріоритеті!
9 пользователя(ей) сказали cпасибо:
apple1210 (29.10.2019), Galya_ya (31.10.2019), koval (29.10.2019), Sveta (29.10.2019), Zaja (29.10.2019), Анатолий (29.10.2019), Нина (01.11.2019), Фламинго (07.03.2020), Юджин (30.10.2019)