Цитата:
Сообщение от Самбука
Яблоки,сорт Чемпион Рено, Богемия,Джонаголд ,полежали три недели в холодильнике, ... как их сохранить такими?Спасибо!
|
Овочі, а також такі фрукти як яблука всихаються в холодильнику, якщо вони зберігаються не в поліетиленових пакетах, а просто на полицях. Вологість середовища в холодильнику дуже низька, тому і відбувається випаровування води з яблук, внаслідок чого останні втрачають пружність.
Ось цитати з правил зберігання продуктів:
"Відносна вологість середовища зберігання важлива з погляду активності води усередині харчових продуктів. Харчові продукти з високим рівнем активності води (вміст води в яблуках варіює в межах 85% - 95%) втрачають вологу, якщо перебувають у навколишньому середовищі з низькою відносною вологістю."
"Влажность воздуха в холодильнике всегда будет меньше, чем в помещение, где он установлен. Таким образом, чтобы продукты в холодильной или морозильной камере не сохли, их нужно помещать в плотно закрытые емкости."
В мене Богемія ред. і Джонаголд поки що пружні і соковиті (в неділю перевіряв), зберігаю в підвалі: t 7-9 градусів, ну і вологість значно вища ніж в холодильнику.