Показать сообщение отдельно
Старый 31.10.2019, 10:37   #1280
pacat
Освоившийся
 
Регистрация: 18.10.2016
Адрес: Київ
Сообщений: 149
Сказал(а) спасибо: 187
Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Чому яблука втрачають пружність в холодильнику

Цитата:
Сообщение от Самбука Посмотреть сообщение
Яблоки,сорт Чемпион Рено, Богемия,Джонаголд ,полежали три недели в холодильнике, ... как их сохранить такими?Спасибо!
Овочі, а також такі фрукти як яблука всихаються в холодильнику, якщо вони зберігаються не в поліетиленових пакетах, а просто на полицях. Вологість середовища в холодильнику дуже низька, тому і відбувається випаровування води з яблук, внаслідок чого останні втрачають пружність.

Ось цитати з правил зберігання продуктів:

"Відносна вологість середовища зберігання важлива з погляду активності води усередині харчових продуктів. Харчові продукти з високим рівнем активності води (вміст води в яблуках варіює в межах 85% - 95%) втрачають вологу, якщо перебувають у навколишньому середовищі з низькою відносною вологістю."

"Влажность воздуха в холодильнике всегда будет меньше, чем в помещение, где он установлен. Таким образом, чтобы продукты в холодильной или морозильной камере не сохли, их нужно помещать в плотно закрытые емкости."

В мене Богемія ред. і Джонаголд поки що пружні і соковиті (в неділю перевіряв), зберігаю в підвалі: t 7-9 градусів, ну і вологість значно вища ніж в холодильнику.
__________________
Повага до людей є повагою до самого себе (Дж. Голсуорсі)
Мій блог по садівництву https://dyvosad.webnode.com.ua
pacat вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
apple1210 (31.10.2019)