Показать сообщение отдельно
Старый 01.11.2019, 13:30   #2901
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от omkara Посмотреть сообщение
а сыроватка до 90 градусов. в ней и плавится сыр. это не совсем то же самое

я думала, что этого достаточно для того, что бы обезопасить сыр
Бажано дивитися на це з іншого, більш правильного боку. На городі бур'яни ростуть у декілька разів скоріше, і без нашого піклування , ніж культурні рослини. Так само в молоці життя кипить. Ви ж не робите йогурт на диких культурах - вийде кисляк. Так і сир - це такий же кисломолочний виріб, який робиться за допомогою молочникислих культур. На моцареллу може і саме зерно скиснути, навіть точно скисне на дикарях. Але сир може тхнути потім дріжджами, або навозом А ще він може бути сьогодні і нічого, а завтра з нього почне газ виходити а потім він як шмаркля стане... Я за правильний сир, наприклад моцарелла з пастеризованого молока, на заквасці, у розсолі тиждень - два нормально себе почуває, тільки смак поступово змінюється, кислинка додається. Не гірше, просто інша стає. І на смак він зовсім інший, ніж просто фермент у сире молоко а далі все само собою. Єдині сир, на мою думку, які можна не пастеризовати то халумі і високотомпературні, які під 50 градусів хвилин 40 варяться. Це з технологічної сторони. Особисто мені просто шкода молоко переводити. А безпека то вже на ваш розсуд, я не особливо боюся.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Gusenitsa (01.11.2019), lina cactus (01.11.2019), Ветка (01.11.2019), евгения (01.11.2019)