Цитата:
Сообщение от omkara
а сыроватка до 90 градусов. в ней и плавится сыр. это не совсем то же самое
я думала, что этого достаточно для того, что бы обезопасить сыр 
|
Бажано дивитися на це з іншого, більш правильного боку. На городі бур'яни ростуть у декілька разів скоріше, і без нашого піклування

, ніж культурні рослини. Так само в молоці життя кипить. Ви ж не робите йогурт на диких культурах - вийде кисляк. Так і сир - це такий же кисломолочний виріб, який робиться за допомогою молочникислих культур. На моцареллу може і саме зерно скиснути, навіть точно скисне на дикарях. Але сир може тхнути потім дріжджами, або навозом

А ще він може бути сьогодні і нічого, а завтра з нього почне газ виходити

а потім він як шмаркля стане... Я за правильний сир, наприклад моцарелла з пастеризованого молока, на заквасці, у розсолі тиждень - два нормально себе почуває, тільки смак поступово змінюється, кислинка додається. Не гірше, просто інша стає. І на смак він зовсім інший, ніж просто фермент у сире молоко а далі все само собою. Єдині сир, на мою думку, які можна не пастеризовати то халумі і високотомпературні, які під 50 градусів хвилин 40 варяться. Це з технологічної сторони. Особисто мені просто шкода молоко переводити. А безпека то вже на ваш розсуд, я не особливо боюся.