Re: Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.
Я роблю з туалетним папером. З плотного целофану вирізаю смужку, ширина якої дорівнює ширині рулону туалетного паперу, довжина яка потрібно. Потім на цю целофанку розкатую папір, а вже на нього клеєм ПВА клею насінинки. Відстань від верхного краю десь сантиметр. Чекаю, щоб трохи підсохло і скручую целофаном назовні, туалеткою з насінинами всередину. Скріпляю (канцелярською резинкою, під яку підсовую картонку з назвою, але це недосконалий метод, картонка розмокає, треба щось інше придумувати) і ставлю в стаканчик, або будь-яку зручну емність з водою отим краєм, з якого насінинки в сантиметрі, догори. Вода не повинна доходити до верха равлика знову ж таки десь на сантиметр. Ще роблять равлики з землею, але я так не робила. За моїми спостереженнями, в равликах насіння сходить повільніше, ніж в землі, в мами томати гноми в ящичках з землею зішли на третій день, мої в равлику вже п'ятий не вилазять, а насіння з одного помідора. Але якщо нема місця для пророщування в землі, то маємо шо маємо.
І, доречі, цибулю я так не вирощувала, тільки помідори в тому році, і ось цього ще посіяла так перці і бакли.