Тема: Компост
Показать сообщение отдельно
Старый 25.03.2023, 00:25   #1614
Longe
Местный

Поблагодарили 6,050 раз(а) в 1,096 сообщениях
Longe has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond reputeLonge has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Компост

Цитата:
Сообщение от Елка Посмотреть сообщение
На скількі ті засобі прискорюють визрівання компосту? ..наприклад в порівнянні з постійним перекиданням..
Я не спеціаліст, тільки власний скромний досвід. Щоб відповісти на це питання, треба було б порівняти визрівання компосту з застосуванням деструктору органіки і без нього.. У нас компост визріває в 200л бочках. Органіку, що закладалась протягом зими-ранньої весни, восени використовую вже як компост. Звісно, він дозріває не на 100%, десь на 80% приблизно. Без деструкторів за сезон не визрівав.

Чомусь швидко визріває в бочках, де влітку вирощую огірки. Напевно тому, що полив регулярний. Там восени повністю готовий компост.

Між іншим, я зазвичай в якості мульчи надаю перевагу компосту, що не дозрів до кінця. Можливо, це не вірно, але мені здається, що для рослин корисно, коли дозрівання відбувається в прикореневій зоні. Чорна земля з червяками і залишками гілочок рослинам подобається!

Если ты чего-нибудь хочешь, вся Вселенная будет способствовать тому, чтобы желание твое сбылось... (Пауло Коэльо).
Longe вне форума   Ответить с цитированием
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Galya_ya (06.04.2023), viol (27.03.2023), White (31.03.2023), yuzhanin (03.12.2023), Елка (29.03.2023), Люд.а (25.03.2023), утя (03.04.2023)