Показать сообщение отдельно
Старый 01.05.2023, 11:35   #3
pacat
Освоившийся

Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Re: Яблоня(сорта и агротехника)

Цитата:
Сообщение от SVETTA Посмотреть сообщение
Прошу поради.
... І от зараз саджанець на всіх можливих місцях випустив листячко з бутончиками майбутніх квітів. Половину бутонів я обірвала. На ньому немає жодної бруньки, з якої піде листя, кругом тільки з бутонами.
Що робити? Обірвати всі геть бутони? Чи залишити хоч один?
Чим підгодувати?
Подумайте логічно: коли цвітуть кісточкові - листя на гілках є? Коли цвітуть яблуня і т.п. - хіба листя багато в той час на дереві? Цвіт - це ще не плоди. Приблизно лише 10% цвіту запилюється і стає потім плодами.
Висновки: 1) Листя активно наростає вже після цвітіння; 2) Навіщо передчасно обривати бутони, коли 90% цвіту і так само по собі облетить.
Отож, немає чого хвилюватися, закінчиться період цвітіння і листя на вашій яблуні з'явиться (почне рости). Особисто я обриваю (за потреби, як у вашому випадку) вже зав'язь (коли вона розміром горошину). А хоче цвісти дерево - навіщо цю красу нищити, хай хоч бджоли порадіють
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Senpolia (05.05.2023), SVETTA (02.05.2023), влад73 (02.05.2023)