Не рекомендую LotosK. lotosk.com.ua
Минулого року вперше робив в них невелике замовлення, потрібна була герань Розанна серед літа, більше ніде не було. Брав декілька рослин, всі середьної якоість, при тому що сама Розанна була задохликом і з трудом пережила після висадження зиму. Саджанець був типу C1,5 або С2 при цьому...
Але в цьому році допомогаю з озелененням одного кафе і потрібні були нормального розміру хости і знову вирішив звернутися до них.
Спланував закупівлю в них хост майже на 3тис гривень,зробив вже під ці сорти план посадки. Але щось підказало мені, що потрібно спочатку подивитися на саджанці і тому я написав на магазин і попросив зробити фото. Майже тиждень вони мовчали і лише потім зробили фото. Виявилось, що майже всі хости, які в них вказані С2-С3 це фактично молоді саджанці P9, але в горшиках C2-C3. Бо на фото більшості хост всього один росток, характерний для зовсім молодої маленької рослини.
Зі всіх хост мені підійшли тільки Елеганс, які дійсно були нормального розміру С5 і мали повноцінне коріння.
Окрім цієї хости замовив ще декілька традесканцій (дуже гарні повноцінні саджанці) і по 2шт папороті страусник і 2шт Лаванда С3.
Прийшли рослини: по хостам все гуд, традесканції також. НА папоротях були обломані майже всі вії, бо погано запаковане. Але це було не все.
Коли почав висаджувати лаванди, виявилось, що попри нормальний розмір верху, коріння фактично розміру під P9, яке просто засунуто з Осмокотом в великий горшик з землею. А потім з'ясувалось що і папороть С5 (!!!) це просто шматок папороті з однією брунькою, який засунуто під укорінення в горшик С5!
Спробува мирно вирішити з магазином ситуацію за рахунок знижки на ЦІ позиції або повернення, не закінчилися позитивно. Мене запропонували відправити ці рослини обратно ЗА свій рахунок! Тобто я і так заплатив 345грн за доставку рослин, частина з яких була ОКС в великих горшиках і мені знову запропонували за свій рахунок відпправити за космічну ціну ці рослини обратно, а потім, якщо їх влаштує стан отриманих рослин, вони зроблять повернення...
Мав багато спілкування за останні роки з різними постачальниками рослин і завжди при проблемах, люди визнавали свої косяки і якось намагалися компенсувати недоліки. Але в цій ситуації магазин вважає нормальним обманювати клієнтів і замість заявлених рослин продавати фактично землю в горшиках в додаток к ОКС рослинам...