Цитата:
Сообщение от apple1210
Потрібні думки спеціалістів. В наявності молода яблуня, перше плодоношення. Куплялася як Моді. Але виникли сумніви стосовно сортності. .... Якщо це не Моді, тоді хто? Дякую.
|
Читаю ваш допис і згадую як років 7 тому, шукав тут на форумі відповідь, що в мене за сорт. Правда, на відміну від вас, надав фото і розрізаного яблука, і в різний час зберігання, і з різних ракурсів, і фото листя та дерева загалом. Тоді були різні думки, але найбільше схилялись, що це Ентерпрайз. І лише після 7 років практики (емпірично порівнявши яблука за смаком та іншими ознаками), вдалося із 100% гарантією встановити, що це Флоріна. До чого я веду? Фото не є достатнім доказом, щоб точно виявити який це сорт. Наприклад їх у мене понад 50, і 5-7 з них дуже схожі на яблука з ваших фото.
Крім того, моя практика і дописи інших форумчан вже підтвердили, що на одному дереві одного сорту можуть бути плоди абсолютно різних форм, не характерних для загального опису цього сорту. А перше плодоношення, взагалі часто не можна вважати еталонним, щоб впевнитися, що це той чи інший сорт. Зачекайте регулярного плодоношення, і побачете, що у вас