Тема: Шелковица
Показать сообщение отдельно
Старый 09.06.2025, 16:28   #764
Никола
Местный

Поблагодарили 9,444 раз(а) в 1,393 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Шелковица

Здоров"я бажаю. Щеплюю минулорічними черенками із бруньками,що знаходяться у вимушеному спокої.Ці прищепи нарізаю у березні,коли бруньки шовковиці ледь починають набухати. Але цього року в середмісті нарізав черенки білої. Бруньки вже верхівками зеленіли. Нічого,при відповідній підготовці і зберіганні при +2*С дочекались оптимального терміну і чудово щепились. Підщепою є пагони молодого весняного приросту.
Заждіть трохи.Але оскільки температура повітря скоріш за все буде досить високою,то прищепу і місце щеплення бажано притінити. Я використовую смужки тонкого(3 мм) ізолону,закріплюючи їх прищепками( губки прищепок повинні притискати половинки розщепу до поверхні клиноподібних зрізів на прищепі.
Щасти Вам.

---------- Post added at 15:28 ---------- Previous post was at 15:11 ----------

Цитата:
Сообщение от pacat Посмотреть сообщение
Хочу уточнити: ви прищеплюєте сплячий минулорічний черенок в зелений приріст цього року (тобто як це роблять у випадку щеплення винограду), чи в гілку яка виросла в попередній рік, але зараз розпустила листя?
Чому питаю, бо в нас шовковиці обмерзли і ще (станом на 9.06) немає цьогорічних приростів, які по товщині були б як найтонший минулорічний черенок. Дерева лише починають пускати листя.
Якщо руки виросли із потрібного місця і не скалічені,то можна щеплювати і чорним в чоре, як що на зрізі буде інтенсивне виділення "молочка". Перевага чорним в зелене у тому,що не вельми якісний розщеп на підвої,а ще частіше корявий зріз прищепи на клин компенсується податливістю зеленого пагона. При обв"язці він щільніше прилягає до клинових зрізів,що сприяє кращому зростанню. На жаль,мені через поранення,аби зробити зрізи на клин потрібно затискати привій у лещата. Тому такий метод щеплень для мене тепер найкращий.
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Galya_ya (26.07.2025), NaLiKa (10.06.2025), pacat (11.06.2025)