Цитата:
Сообщение от садовник
як захищаетеся від цвітіння води? 
|
Ставочку пішов третій рік, позбавитись цвітіння води повністю в мене поки що не вдалося. За цей період помітив, що цвісти він починає коли летить пух тополиний і пилок хвойний, також після рясних дощів. Кожен день чищу поверхню води сачком... не рятує. Коли цвіте вода, ставок виглядає жахливо і навіть трохи гидко) але воно проходить за 4-5 днів, вся гидота зверху збігається і осідає. В минулі роки пробував вапно та перекис водню 60%, можливо це збагачує воду киснем, але цвітіння не позбавляє. Воду змінював 1 раз минулою весною. Вода зі скважини + 40л бідон з річки. Вважаю що прозорої водички можна добитись тільки з аерацією, якої поки що не маю. + біоплато.
Вчора вніс один біопрепарат для очищення води, назву не буду вказувати щоб не робити рекламу чи антирекламу, кому буде цікаво напишу в особисті повідомлення.
Вода станом на 18.06.25
Препарат внесено строго по інструкції:

Я так і не зрозумів нащо в складі кукурудза, ну напевно без неї ніяк.
День 2й, змін в якості води не має.
Про зміни(якщо вони будуть), буду повідомляти
---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:12 ----------
Одночасно роблю ще один міні ставочок, коли купили будинок, серед 2х метрової кропиви було знайдене закопане ж/б кільце набите сміттям. Було вичищено, дно заслано плівкою і залите бетоном, але за 1 ніч вся вода зникла, дружина каже сусід з бодуна випив, а сусід клянеться що не пив, кому вірити хз)))
Обштукатурив гідроізоляцією, як висохне, про резулятат повідомлю, якщо вам цікаво.

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:34 ----------
Ще маю питання до досвідчених власників плюща. Навколо мого болотца і декоративної частини садочку стоїть імпровізований паркан(на фото видно), між стовпами проволока. Під ним по всій довжині, 2 роки тому було висаджено біля 50ти саджанців плюща з надією що він заплете паркан і вийде живопліт. Після 2х років результати не радують... Чи варто ще почекати? Чи може насадити якогось кампсису чи дівочого винограду? Що порадите?