Показать сообщение отдельно
Старый 04.03.2011, 02:04   #378
Хрущик
Гость

Цитата:
Сообщение от Мелисса Посмотреть сообщение
Хрущику, так ніхто й не сперечається, що це мальви. Мене тільки здивувало, що їх вживають не як лікарську, а як харчову рослину... Ви їх якось вживаєте? У якому вигляді?
Я на них милуюся :) і приб’ю лопатою кожного, хто спробую цю мою красу злопати.

Теоретично можна їсти молоде листя - свіже чи тушковане. І варену молоду зав’язь.
Але я ці експеременти проводила років з 8 тому (молода була, цікава). Рада б повторити, але поки поки не маю достатньої кількості мальв.

---------- Post added at 00:50 ---------- Previous post was at 00:46 ----------

Цитата:
Сообщение от садовник Посмотреть сообщение
а до чого тута іван-чай?! ми ж мовимо тіки про запашні трави...
не забула - в мене його поки просто немає.
і в живій природі не бачила - тобто в полі не підеш, не нарвеш.
насіння в подажу теж не бачила, але думаю, з часом реально зібрати розкішну колекцію запашних трав... я ж тільки починаю.
три роки тому я не знала, що й чебрець на городі росте й буває сортовий :)

---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 00:50 ----------

Цитата:
Сообщение от одуванчик Посмотреть сообщение
Ви забули про іван-чай(кіпрей).Якщо вже про чаї,то самий чудовий-це квітковій.Не лініться і весною розпочинайті сушиті по 15 квіток всих рослин .що бачете(вишень.троянд.цикорія і т.д.)Змішаете і всю зіму в іммунітеті!Бувайте здоровенькі!!!
я не дуже люблю всякі мікси - запарюю або одну траву за раз, або 2-4 ретельно підібрані (і за смаком, і за властивостями).
ну бо я можу сто разів любити калину, глід, аронію чи лаванду, але з моїм низьким тиском такий чай не на щодень, а на велике свято :)

улюбленра перевірена суміш - 1:1 молоде листя (бруньки) смородини і лісової суниці.
а мама любить таку: м’ята+чебрець+пелюстки трояди (шипшини)+квіти глоду, але я не знаю точної пропорції.

---------- Post added at 01:04 ---------- Previous post was at 01:02 ----------

Цитата:
Сообщение от одуванчик Посмотреть сообщение
Ви забули про іван-чай(кіпрей).Якщо вже про чаї,то самий чудовий-це квітковій.Не лініться і весною розпочинайті сушиті по 15 квіток всих рослин .що бачете(вишень.троянд.цикорія і т.д.)Змішаете і всю зіму в іммунітеті!Бувайте здоровенькі!!!
я не дуже люблю всякі мікси - запарюю або одну траву за раз, або 2-4 ретельно підібрані (і за смаком, і за властивостями).
ну бо я можу сто разів любити калину, глід, аронію чи лаванду, але з моїм низьким тиском такий чай не на щодень, а на велике свято :)

улюбленра перевірена суміш - 1:1 молоде листя (бруньки) смородини і лісової суниці.
а мама любить таку: м’ята+чебрець+пелюстки трояди (шипшини)+квіти глоду, але я не знаю точної пропорції.

8 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Angelique (09.09.2013), gala-analitik (22.03.2011), Galina (20.03.2011), Ludmila (04.03.2011), Penelopanecrus (08.02.2012), елена.п (04.03.2011), Закотянка (04.03.2011), Ксана (26.03.2011)