Цитата:
Сообщение от Медведь
.... 231 грамм картопли.Ото вродило ! А як збирали, у вЇдрЇ файно торохкотило?
|
весною купив одну сітку дуже дрібної ( не 20.061728 грам як виходить по калькуляторі , а розміром не більше курячого яйця картоплі) ( десь 26 кг) на "Зеленому базарі"- весною знову прийдеться купити так як насіневої картоплі такого розміру трохи менше відра, а кроїти велику не буду і не хочеться.
а тепер беріть калькулятор і вираховуйте коефіціенти : врожайності, прибутку, трудозатрат, співвідношення картоплин ....
PS: не знаю що буде ,якщо при такій загущеності посадити більшого розміру картоплю ( таке не робив ) , краще кроїти велику картоплю і по одному паростку висаджувати тоді досягається сприятлива рівномірність пасадок. но кроїти - дивному радість. тим більше що дрібна картопля набагато дешевша на базарі.
---------- Post added at 07:09 ---------- Previous post was at 06:53 ----------
Цитата:
Сообщение от 0льгана
На грядці шириною 60 см можна розмістити тільки 2 рядки з відстанню між ними 20 см і 59 картоплин в 12-метровому рядку. Отже, в п"яти грядках 10 рядків по 59 картоплин.
10*59=590 картоплин або кущів
300:590=0,5 кг з куща
Як для такої площі, то це загалом непогано.
|
при цьому , виходить один суцільний "кущ"- на всю площу ;картопля росте звідусіль , навіть по границі буртів ( до речі збирав я картоплю граблями, так як вона вся була на глибині прошарку 10 см - не глибше. позеленівших на сонці картоплин було кг 3 чи 5- на корм курям)
виходить 3 рядки на 60 см. просто рядки зсунуті по діагоналі.
Х -------- Х ---------- Х --------Х ---------Х ----------Х
------Х-------- Х ----------Х ---------Х ------------Х
Х--------Х----------Х---------- Х---------- Х---------- Х
хтось використовує калькулятор і лінійку для посадки і виміру відстані, я- ні. приблизно " туди - сюди :"на шпант"" і... готово! чекаю врожай.