Цитата:
Сообщение от Альбертыч
Мне интересен, как вызревают там семена, то есть в какой момент срезать метёлки, что бы свести обсеменение к минимуму...
|
не зведете ніколи, як тільки рослина почала квітнути,одразу конвеєр пішов- одне за одним , ЗНИЗУ ВВЕРХ ТОМУ МЕТЁЛКА НАЗИВАЄТЬСЯ насіння дозріває весь період. більше того насіння спроможне проростати недозрівше, коли зрубали рослину, "метёлка" не засихає в неї дозрівають насінини сотнями тисяч і сиплються, сиплються як би обережно ви її не переносили.
знищити амарант можна тільки до моменту 10см тоді він пропадає сам по собі якщо його "заглушить " інша сильна рослина. но амарант сходить при температурі 15 градусів тепла, тому до цього часу всі рослини вже "круті" і легко його "заб'ють" якщо ростки побачать вільне місце то тут же проростуть щетиною- тоді плоскорізом пошкрябати, або граблями, якщо мульча. Я контролюю амарант просто - маленькі рослини мені байдуже. а ті котрі виросли - на корм курям - невистачає все зіїдають
час догадатись коли рослина викидає мільйони насінин то вони не конкурентно спроможні, і їх можна легко знищити- але тільки ростки амаранта, дорослу рослину деколи сокирою рубаю.

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
Цитата:
Сообщение от Aliso
желательно как только наклюнулись
но у щирицы, по моим наблюдениям, есть одно удивительно свойство: как только ее срезаешь в нежном возрасте, она тут же перескакивет через несколько лет и дает потомство
даже если будет срезана, все равно семена дозревают
|
щириця є багаторічна і однорічна , а в даний момент ( я так зрозумів) про однорічну культуру- амарант