Тема: Яблоня
Показать сообщение отдельно
Старый 14.11.2011, 01:57   #809
Sveta
Яблоневый гуру

Поблагодарили 29,615 раз(а) в 3,061 сообщениях
Sveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Сорта яблонь

Цитата:
Сообщение от Miha Посмотреть сообщение
А можете трошки описати Цитронное?
Наше - зелено-жовтого кольору, дуже соковите, солодке. Через це власне в основному використовується під сік.
Хоча насправді воно дуже добре зберігається - напевне через цупку шкірку.
За зовнішніми ознаками наше Цитронное дуже схоже на вашу Цитринку. На жаль мені не довелося куштувати яблуко цього сорту в стані СПОЖИВЧОЇ стиглості-не було умов для проведення зйому, зберігання і дегустації. В установі, де я працювала раніше, яблука із всіх колекційних садів не представляли цінності для адміністрації (бо не можна за них отримати копійку), тому їх наприкінці серпня збирали в загальний контейнер і відправляли на сік. Колекцію, по можливості, переношу тепер у власне господарство, в подальшому буду вивчати всі сорти більш детально.

---------- Post added at 01:27 ---------- Previous post was at 01:24 ----------

Цитата:
Сообщение от Dim Посмотреть сообщение
Может, кто-нибудь поможет узнать сорт? Надежда на Свету :)
Наконец, сфотографировал замученные в багажнике яблоки:
Ух ты какое красивое!!!! Нету у меня такого. Не знаю...Такое же хочу.

---------- Post added at 01:56 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

Цитата:
Сообщение от Александер Посмотреть сообщение
Доброго вечора шановні форумчани
Дуже хочеться приєднатися до обговорення даної теми.
Вставити як кажуть і свої 5коп., а також спитати поради.
Посадив в цьому році трохи молодих деревцят, зокрема:
1)Перлина Києва 4шт.
2)Едера 1шт.
3)Росавка 3шт.
4)Фіалка 1шт.
5)Радогость 1шт..
6)Білий налив 1шт.
7)Теремок 1шт.
8)Якийсь клон Ренета Симеренка (дерево дуже красиве, з темною корою, красивої чашеподібної форми, коштувало в 2,5 рази більше за інші саджанці, продавець запевняв що в слідуючому році буду куштувати яблука такі як симеренка але з невеликим червоним румянцем)
А ще дуже хочу знайти та посадити "Катерину" та досадити ще "Фіалку"
дуже прошу хто вже випробував дані сорти написати свої думки про ці сорти (бо теорія це одне а на практиці все може бути зовсім інше)
Дуже дякую за допомогу
1.Перлина Киева-зимовий, іммунний до хвороб, сильнорослий сорт. Плоди красиві, великі, або більші за середній розмір. Яблука часто хворіють на скловидність.
2. Едера-зимовий сорт помірної сили росту. Яблука червоні, середнього розміру.
3.Росавка-зимовий, сильнорослий, високостійкий до хвороб сорт. Плоди красиві,із червоним смугастим румянцем, великі або більші за середній розмір, ребристі (срібна медаль на міжнародній виставці). Характеризується високою лежкістю плодів.
4. Фіалка сподобалася за помірний ріст дерева та незвичайний колір плодів (темно-бордовий, майже чорний із фіолетовим відтінком і сизим нальотом). Стійкість до парші низька.
5.Радогость-зимовий, швидкоплідний, сильнорослий сорт із червоними нарядними плодами.Толерантний до хвороб.
6-без коментарів.
7.Теремок-осінній, сильнорослий, високостійкий до хвороб сорт. Смакову оцінку вже дав Шоні.
8.?????без коментарів. У мене великі сумніви, що це клон, можливо гібрид чи сорт створенний за участі Ренета Симиренка (Внучка, Спадкоємець чи інші).
Всі сорти доволі високоврожайні і морозостійкі.

---------- Post added at 01:57 ---------- Previous post was at 01:56 ----------

Цитата:
Сообщение от Belco Посмотреть сообщение
Для меня Джонатан созрел уже давно, пока в погреб не попал, потом - уже не то...
Мені більше подобається Джонатан Нуред.