Показать сообщение отдельно
Старый 14.04.2012, 08:57   #250
dariy
Новичок

Поблагодарили 53 раз(а) в 12 сообщениях
dariy will become famous soon enough
По умолчанию Re: Болезни хвойных растений и способы борьбы с ними.

Цитата:
Сообщение от larissa Посмотреть сообщение
Просто используйте промежуточный ресурс.
Я вибачаюсь, що привертаю увагу до такої несуттєвої деталі. Але таке припущення зробив, виходячи із одного з пунктів своїх прав: "Вы не можете прикреплять вложения", тоді як в "Справке" детально описано дії стосовно цього. Якщо такий алгоритм прописаний, відповідно ним хтось користується?
Але, повторюся, це для мене не так важливо. Майже 30 років займаючись аматорським плодовим садівництвом, заклавши не один сад, на сьогодні створивши коллекцію плодових різних видів більше 200 сортів в умовах присадибного саду приватної київської забудови, на Вашому форумі мені більше подобається роль учня уже в декоративному напрямку. Адже потроху і кількість троянд збільшується і колекція бузку розростається (позавчора прищепив ще 4 сорти). А стосовно цього - у Вас є чому повчитися і з ким порадитись.

А зараз по суті:
Цитата:
прежде всего надо знать картину целиком, кто заболел первый и когда ржавчиной.
Та хто ж це зараз скаже? Всю інформацію вже виклав в перших 2-х повідомленнях. Треба рішеня приймати виходячи з того що уже маємо.
Цитата:
кто конкретно болен? можно наконец уточнить: можжевельники? или плодовые.
Мені важко щось додати. Казалося, виклав все що знав.
Ну, напевно, ялівці та груші (стало трохи спокійніше, що судячи з Ваших слів, відпадають яблуні). Адже хвороба "працює", використовуючи пару рослин. І якщо тоді у ялівця господарська функція, тоді проміжна – у груш, судячи з їхнього ураження. Рядом – згадуваної, і на декілька метрів поотдаль - ще двох (правда, минулого року не звернув увагу, наскільки вражені іржою вони - вся увага була прикута до першої - на ній проводилися літні операції по формуванню перещеплених гілок).
Цитата:
Надо прежде всего искоренить источник. Это могут и злаковые, и другие хвойные. А только потом будет результат
Ну, росте рядом серебриста ялинка. Але, похоже, що чиста. Але якщо б це було не так, то в любому випадку, наскільки я розумію, потрібна проміжна культура із роду розоцвітних. Злакових на території, та в окрузі - не має. Хіба що в складі газонних трав, так за ними постійний догляд.
А зараз, якщо припустити, що груші зрубають, і навколо не буде інших сприятливих проміжних рослин, де б проростали спори на першому етапі, захворювання ялівця припиниться, чи механизм уже роскручено і вони можуть иснувати в зарослях самого ялівця?
А якщо виходячи з реалій, спробувати обробити і ті і інші? Чи це уже неможливо?
Цитата:
природа такая же, только яблони у нашем регионе ржавчиной болеют очень редко. Условия не те.
І слава богу, ще нічого не робили, а завдячуючи Вам уже є деякий спокій для душі. А то б, при др. роскладці, скільки б дров заготовили.
Цитата:
Сообщение от садовник Посмотреть сообщение
ДНОК на ржавчину не действует....
Спасибі. Я вже буду знати. Хоча мета минулорічної обробки ним плодових була знешкодити хвороби (в першу чергу – паршу, для якої Лимонки – найулюбленіший сорт)) та частково шкідників - дуже вже вони були запущені. На той час про іржу я навіть не знав, що таке явище взагалі існує в природі.

Вибачаюся за можливо неоправдано довгий коментарій, але вже хотілося б прийняти якесь реальне рішення.
dariy вне форума