Показать сообщение отдельно
Старый 15.09.2009, 16:02   #62
Ivann
Освоившийся

Поблагодарили 432 раз(а) в 64 сообщениях
Ivann is a glorious beacon of lightIvann is a glorious beacon of lightIvann is a glorious beacon of lightIvann is a glorious beacon of lightIvann is a glorious beacon of lightIvann is a glorious beacon of light
По умолчанию Re: Разнообразие сортов клубники

По сукупності характеристик смак-урожайність-текстура ягоди-розмір ягоди-стійкість до хвороб Ольвія у мене (у крайньому разі по результатах 2009) найкраща. При цьому смак визначає 50% оцінки сорту.
Ерлі Глоу - старий американський сорт надраннього терміну (Дістався мені від Лопатенків з Кіровограда). Його червневі ягоди цього року здались мені найсмачнішими з моїх. (Ягоди кінця травня не добирають цукрів - не такі солодкі і смачні). Квіти звичайні, не рожеві. Сорт дуже стійкий до хвороб. По розміру ягоди - на рівні чи трохи менше , ніж у Ольвії, текстура ягоди (щільність) - те, що треба - не затверді і не розлазяться, дуже оптимально, по урожайності ж значно поступається Ольвії. Сорт для тих, хто вирощує суницю для себе, для кого смак значно важливіший ніж урожайність. IMHO, звичайно.
Рожева Улюблена (самоназва). По смаку кращий за останніх кілька років. Оригінальна форма ягоди - неправильної краплі, ще оригінальніша поверхня - гли-и-ибоко вдавлене насіння, щось подібне як у т.з. Малинки. Колір ягоди ніжний червоно-рожевий, ближче до рожевого. Суха ягода. М"якша за Ольвію і Ерлі Глоу. Ну дуже солодка! Розмір ягоди десь на рівні Ерлі Глоу. Сорт малоурожайний. Достатньо стійкий. Починає достигати десь 5-7 днів після Ольвії і Ерлі Глоу.
Пізніше напишу про інші.
atyan (30.12.2012), Gorechavca (08.06.2012), nat_kol (24.12.2010), skifnk (17.06.2011), Solomka (17.01.2011), Масянька (06.06.2012), Розочка (23.12.2011), Ярина Рутен (04.01.2011)